Μυστήριο:Γιατί πέφτουν βατράχια και ψάρια από τον ουρανό ;
Μυστήριο:Γιατί πέφτουν βατράχια και ψάρια από τον ουρανό  άλλα οχι πέτρες;

Τον Μάιο του περασμένου έτους, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο Oroville της Καλιφόρνια έμειναν άφωνοι από την παράξενη βροχή. Από τον ουρανό αντί για νερό έπεφταν ψάρια . Κανείς από τα παιδιά ή τους ενήλικες δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί έπεσαν ψάρια ...

Οι χωρικοί από το Yoro της Ονδούρας κατασκευάσουν κάδους γύρω από τα σπίτια τους. Το κάνουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών. Γιατί; εκείνη την εποχή μαζί με το νερό της βροχής πέφτουν από τον ουρανό πολλά ψάρια πάνω από το χωριό. Αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση υπάρχουν πολλές αναφορες από όλο τον κόσμο για βροχή ψαριών .

Ο διάσημος Αμερικανός εξερευνητής Charles Fort (1874 - 1932), που είχε ερευνήσει αυτό το φαινόμενο της παράξενης βροχής για χρόνια δεν έδωσε μια εξήγηση.

Στα γραπτά του, υπάρχουν περιγραφές πώς ο ουρανός έβρεχε νομίσματα, σταυρούς, φίδια, αρχαίες κινέζικες σφραγίδες, βατράχια, έντομα, λάδι, κ.λπ. Επίσης, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία το 1857 στη Φλόριντα στην Lake City έπεσε ζάχαρη.Εκατό χρόνια αργότερα,σε μια άλλη πόλη της Φλόριντα στην Punta Gorda έπεσαν χιλιάδες μπάλες του γκολφ .Οι περιγραφές ειναι και από εποχές που δεν υπήρχαν αεροπλάνα..

Πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό;
Οι μαθητές ηταν στο σχολείο και έκαναν διάλειμμα. Ξαφνικά μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών αρχίζει με ενθουσιασμό να φωνάζει και να δείχνουν στον ουρανό. "Χριστέ μου, βρέχει ψάρια!" φώναζαν . Στη συνέχεια, το έδαφος του δημοτικού σχολείου στη λεωφόρο Stanford στο Oroville της Καλιφόρνιας είχε καλύπτει με χιλιάδες ψάρια. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 16 Μαΐου του περασμένου έτους και δεν έχει ακόμη εξηγηθεί.

" Αρχικά σκέφτηκα ότι ήταν ένα είδος τρομοκρατίας ή ένα αστείο κάποιων μαθητών", λέει ο Shannon Capshew, διευθυντής του σχολείου. Αλλά το περίεργο ηταν ότι τα ψάρια εμφανίστηκαν ακόμα και στις στέγες των κτιρίων. Κανένας από το προσωπικό δεν παρατήρησε επίσης κάτι ύποπτο. Οι μετεωρολόγοι σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως δίνουν την εύκολη απάντηση ότι τα ψάρια έχουν αναρροφηθεί από έναν ισχυρό ανεμοστρόβιλο που τα μεταφέρει εκεί που πέφτουν.

Σε αυτή την περίπτωση, τα ψάρια θα έπρεπε να διανύσουν πολύ μεγάλη απόσταση στο αέρα αφού ήταν κυπρίνοι που δεν ζούσαν ούτε στον κοντινό ποταμό Feather ούτε στη λίμνη Oroville. Επιπλέον, φαίνεται απίθανο μόνο ένα είδος ψαριού να αναρροφηθεί ενώ τα άλλα ψάρια να παραμείνουν στη θέση τους. Πώς βρέθηκαν τα ψάρια στο σχολείο;

Ο Charles Fort συγκέντρωσε πολλές μαρτυρίες για τέτοιες παράξενες βροχές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications