Οι επιστήμονες έχουν βρει ένα μυστηριώδες μέρος του ανθρώπινου εγκεφάλου: Ποια είναι η λειτουργία του;
Οι επιστήμονες έχουν βρει ένα μυστηριώδες μέρος του ανθρώπινου εγκεφάλου: Ποια είναι η λειτουργία του;

Ο καθηγητής και Νευροεπιστήμονας George Paxinos , Γιώργος Παξινός ,της Αυστραλιανής Νευρολογικής Έρευνας έχει ανακαλύψει τον ενδοεγκεφαλικό πυρήνα του εγκεφάλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ενσωμάτωση των αισθητηριακών και κινητικών πληροφοριών.

Ο καθηγητής ήξερε για την ύπαρξή του πριν από μερικά χρόνια, αλλά τώρα κατάφερε να το περιγράψει με την πρόοδο της ιατρικής τεχνολογίας.

Αλλά τι πραγματικά ο πυρήνας του εγκεφάλου που παραμένει ένα μυστήριο.

"Ο ενδιάμεσος πυρήνας είναι ενδιαφέρον γιατί τα ζωικά είδη που μελετήσαμε δεν το έχουν. Αυτή η περιοχή μπορεί συνεπώς να είναι υπεύθυνη για το μέγεθος του εγκεφάλου μας, το οποίο δεν ταιριάξει με κανένα ζωικό εγκέφαλο ", ανακαλύπτει ο Paxinos.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι οι νέες μελέτες θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπειών για εκφυλιστικές νόσους του εγκεφάλου, όπως η νόσος του Πάρκινσον.

Ο Γιώργος Παξινός, γεννήθηκε 6 Δεκεμβρίου του 1944, είναι ένας Έλληνας της Αυστραλίας, γεννήθηκε στην Ιθάκη . Ολοκλήρωσε το πτυχίο του στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά. Μετά από μεταδιδακτορικό μετακόμισε στη Σχολή Ψυχολογίας στο Sydney, στην Αυστραλία.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications