Για άλλη μια φορά σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη τα χρήσιμα Γκοΐμ με τους ελληνόφωνους έκανα party για κάποια «επέτειο»!
Για άλλη μια φορά σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη τα χρήσιμα Γκοΐμ με τους ελληνόφωνους έκανα party για κάποια «επέτειο»!

Όπως γίνεται κάθε χρόνο αποκλειστικά στην Ελλάδα για ακόμα μια φορά το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, στην "επέτειο" του θανάτου του ελληνόφωνου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έλαβε χώρα πριν δέκα χρόνια στα Εξάρχεια.

Πρόχειρα οδοφράγματα, πέτρες, σπασμένα πεζοδρόμια, υπολείμματα μολότοφ και δακρυγόνων είναι μόνο λίγα από όσα άφησαν πίσω τους οι οχτώ ώρες των επεισοδίων.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, εκατοντάδες κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στις οδούς των Εξαρχείων και εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών. Είχαν μάλιστα καταλάβει από νωρίς ταράτσες πολυκατοικιών και είχαν φροντίσει να «ξηλώσουν» πεζοδρόμια και προσόψεις πολυκατοικιών για «πολεμοφόδια».

Τουλάχιστον τρεις τραυματίες, 66 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 έγιναν συλλήψεις, τέσσερα καμμένα οχήματα, ένα σπίτι μισοκαμμένο, χιλιάδες μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα είναι ο μέχρι στιγμής «απολογισμός» των επεισοδίων που σημειώθηκαν από το απόγευμα στα Εξάρχεια.

Στις 9.30 το βράδυ έγινε γνωστό ότι ένα άτομο τραυματίσθηκε στην πλατεία Εξαρχείων, στην οδό Κουντουριώτου. Οι πληροφορίες έφεραν τον τραυματία να αιμορραγεί, ενώ κλήθηκε και τον παρέλαβε ασθενοφόρο.Όπως έγινε γνωστό έχει τραυματισθεί στο πόδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι χτυπήθηκε στο μηρό από κρότου-λάμψης.

Λίγο νωρίτερα, έγινε αναφορά και για δεύτερο τραυματία, έναν 15χρονο, που αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο αρνήθηκε να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Επίσης, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν -ο ένας στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα και ο άλλος στο πόδι- και μεταφέρθηκαν στο 401.

Στις φλόγες παραδόθηκαν αυτοκίνητα, ενώ τα πεζοδρόμια σε πολλούς δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο έχουν ξηλωθεί: Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποιούσαν τις πλάκες ως «πολεμοφόδια» εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Παράλληλα, τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα είχαν παραδοθεί στις φλόγες στις οδούς Στουρνάρα και Ζωσιμάδων.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Κάθε χρόνο τα ίδια
Αναφορα στους τραυματιες αστυνομικους που οδηγηθηκαν στο 401 στρατιωτικο νοσοκομειο και τα επεισοδια στα Εξαρχεια κανουν οι συνδικαλιστες της Ενωσης Αστυνομικων Υπαλληλων Αθηνων « Κάθε χρόνο «μια από τα ίδια»…Δυστυχώς για ακόμη μια φορά είχαμε 2 τραυματίες συναδέλφους, οι οποίοι έχουν διακομισθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δυστυχώς ο ένας έχει συντριπτικό κάταγμα στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα. Τους ευχόμαστε περαστικά και κάνουμε μια ευχή. Να γίνουμε επιτέλους Κράτος πολιτισμένο, στο οποίο οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες θα βρίσκονται στο περιθώριο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications