Χαμός με το μπλε ηλιοβασίλεμα στον Άρη  βίντεο της NASA έγκυρη πηγή οχι αστεία  - Κάνεις δεν ξέρει αν το έφτιαξαν με υπολογιστές!
Ασύλληπτο θέαμα: Το μπλε ηλιοβασίλεμα από τον Άρη από το βίντεο της NASA - Κάνεις δεν ξέρει αν το έφτιαξαν με υπολογιστές!

Ουαου!!!έχει γίνει viral στο facebook και ειναι άπλα μια φωτογραφία.Αρκεί που ειναι απο την «έγκυρη» NASA! που έλεγε θεωρίες συνωμοσίας για νερό στον Άρη και μετα βγήκαν οι ίδιοι και παραδέχτηκαν ότι τέλικα υπάρχει νερό στο Άρη, και άλλα πολλά ευτράπελα...

Το μπλε ηλιοβασίλεμα του Άρη δεν τραβήχτηκε ωστόσο από την μηχανή του InSight, αλλά από ένα άλλο διαστημικό όχημα της NASA, το Spirit, το οποίο βρισκόταν στον πλανήτη από το 2005 έως το 2015. Μετά την προσγείωση του ρομποτικού αεροσκάφος InSight, viral έχει γίνει το μπλε ηλιοβασίλεμα στον «κόκκινο» πλανήτη.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται ο ήλιος να δύει στον «κόκκινο πλανήτη», έχοντας πάρει ένα μπλε χρώμα.
Το μπλε ηλιοβασίλεμα του Άρη δεν τραβήχτηκε ωστόσο από την μηχανή του InSight, αλλά από ένα άλλο διαστημικό όχημα της NASA, το Spirit, το οποίο βρισκόταν στον πλανήτη από το 2005 έως το 2015.

Παρ΄όλο που οι φωτογραφίες δεν είναι καινούργιες, τα βίντεο με το μπλε ηλιοβασίλεμα κάνουν τώρα τον γύρο του διαδικτύου με αποτέλεσμα το εκπληκτικό φαινόμενο να έχει γίνει viral στο facebook.

Όσο για το μπλε χρώμα του ήλιου, οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό συμβαίνει εξαιτίας της κόκκινης σκόνης στην ατμόσφαιρά του Άρη που φιλτράρει μεγάλη ποσότητα από τις ερυθρές ακτίνες του ήλιου.

Ετσι όταν δύει ο ήλιος στον Αρη, το φως του «περνά» μέσα από τα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, όπου και η σκόνη είναι πυκνότερη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον «κόκκινο» πλανήτη ο Ήλιος εμφανίζεται μικρότερος κατά 2/3,εξαιτίας της μεγαλύτερης απόστασης του πλανήτη Άρη από το κέντρο του Ηλιακού μας Συστήματος.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications