1996: Το φρικιαστικό έγκλημα, που σημάδεψε τα Χριστούγεννα: Το εξάχρονο αγγελούδι, που βρέθηκε δολοφονημένο
1996: Το φρικιαστικό έγκλημα, που σημάδεψε τα Χριστούγεννα: Το εξάχρονο αγγελούδι, που βρέθηκε δολοφονημένο (Βίντεο)

Κολοράντο, 26 Δεκεμβρίου 1996. Όλος ο κόσμος ζει στον απόηχο της ημέρας των Χριστουγέννων, με γιορτινή διάθεση και χαμόγελα παντού, κι όμως ένας θάνατος έρχεται να συγκλονίσει όχι μόνο την Αμερική, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Η Τζον-Μπένετ Ράμσεϊ, ένα αγγελούδι, μόλις 6 ετών, βρίσκεται νεκρή στο υπόγειο του σπιτιού της, κάτω από μια λευκή κουβέρτα, με ένα καλώδιο τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της, τα χέρια της δεμένα πάνω από το κεφάλι της και μια κολλητική ταινία στο στόμα.

Η ”απαγωγή”
Μία μέρα προτού βρεθεί το άψυχο σώμα της μικρής, οι γονείς της είχαν λάβει ένα σημείωμα. Στο σημείωμα αναφερόταν ότι η 6χρονη, η οποία ήταν νικήτρια παιδικών καλλιστείων, είχε πέσει θύμα απαγωγής «από κάποια ξένη ομάδα» και προκειμένου να απελευθερωθεί, ο ”απαγωγέας” ζητούσε ως λύτρα το ποσό των 118.000 δολαρίων.

Με την εύρεση του σημειώματος, αμέσως η μητέρα της τηλεφώνησε στην αστυνομία, ενημερώνοντάς τους σχετικώς. Η αστυνομία έπειτα από διεξοδικές έρευνες, ζητάει από τον πατέρα της μικρής να ερευνήσει εκ νέου το σπίτι.

Τότε έρχονται αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα. Το άψυχο σώμα της μικρής έφερε πολλαπλά χτυπήματα και ήταν στραγγαλισμένο. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, το κοριτσάκι είχε πέσει και θύμα βιασμού με κάποιο τρόπο, αφού ο παρθενικός της υμένας είχε παραβιαστεί.

Οι υποψίες
Αρχικά οι υποψίες έπεσαν στους γονείς της μικρής, ενώ λόγω του βιασμού, οι έρευνες στράφηκαν και σε διάφορους καταγεγραμμένους παιδόφιλους. Το DNA από τα ρούχα της μικρής καθιστά σαφές ότι οι γονείς δεν εμπλέκονται στο φόνο της κόρης τους.

Ο ρόλος του παιδόφιλου
Αρκετά χρόνια αργότερα και με την υπόθεση να παραμένει ακόμα ”ανοιχτή” η ομολογία ενός παιδόφιλου έρχεται να ταράξει τα δεδομένα.

Τον Αύγουστο του 2006 ο πρώην καθηγητής, Τζον Μαρκ Καρ, κατά τη διάρκεια ανάκρισής του σχετικά με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, ομολογεί το φόνο της μικρής.

Και πάλι όμως η Αστυνομία καταλήγει σε αδιέξοδο, αφού το DNA του παιδόφιλου δεν ταιριάζει με αυτό, που βρέθηκε στα ρούχα της μικρής.

Οι νέες έρευνες και ο νέος ύποπτος
Είναι πλέον αρχές του 2009 όταν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής αποφασίζει να ξανανοίξει η υπόθεση και να αρχίσουν εκ νέου οι έρευνες σχετικά με το θάνατο της μικρής.

Ένας ιδιωτικός ντέτεκτιβ θέτει νέα ερωτήματα επί τάπητος. Ερωτήματα, βασιζόμενα σε δεδομένα, που υπήρχαν εξαρχής εκεί και στα οποία, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, κατά τη διάρκεια των πρώτων ερευνών, δε δόθηκε η πρέπουσα σημασία.

Ο ντετέκτιβ αρχικά θεωρεί τους γονείς υπαίτιους για το θάνατο του παιδιού τους. Η τότε μαρτυρία του πατέρα της 6χρονης, σύμφωνα με την οποία «κάποιος εισέβαλε στο υπόγειο από το σπασμένο παράθυρο για να κάνει κακό στην 6χρονη», θέτει τον ίδιο ως τον υπ’ αριθμόν ένα ύποπτο, αφού με βάση το βίντεο, που λήφθηκε από το χώρο του υπογείου, στο παράθυρο υπήρχαν άθικτοι πυκνοί ιστοί αράχνης.

Η έκθεση ερευνητή, που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνει τους φόβους του ντετέκτιβ: «Αν υπήρχε περίπτωση να εισβάλει από αυτό το σημείο ο ένοχος, σίγουρα θα είχε χαλάσει τους ιστούς της αράχνης μπαίνοντας στο χώρο. Όμως αυτό δε συνέβη. Είμαι πεπεισμένος πως η δολοφονία έγινε από άτομο που ήταν στο σπίτι».

Όμως, σύμφωνα με τη μέθοδο εξέτασης του DNA, τόσο η μητέρα, η οποία έχει ήδη πεθάνει από το 2006, όσο και ο πατέρας της μικρής, δεν φαίνονται να έχουν σχέση με το έγκλημα.
Και τότε πρώτο στη λίστα μπαίνει ένα όνομα, που δε το είχαν σκεφτεί νωρίτερα… Ένας άνθρωπος, που ήταν υπεράνω πάσης υποψίας, γιατί τότε ήταν μόλις 9 ετών! Ο αδερφός της μικρής, Μπερκ Ράμσεϊ, ο οποίος είναι πια 23 ετών.

Οι υποψίες υπάρχουν, όμως και πάλι δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι συγκεκριμένο.
Από ανεξιχνίαστο μυστήριο τηλεοπτική σειρά
Τα χρόνια περνάνε. Η υπόθεση παραμένη ”ανοιχτή”, αλλά αφημένη ”στο συρτάρι”, μέχρι το καλοκαίρι του 2016, οπότε και έρχεται ξανά στην επικαιρότητα.
Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο ”The Case Of: Jon-Benét Ramsey”, η οποία προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, έχει σα σκοπό να ρίξει φως στην υπόθεση αυτή.

Η έρευνα της ομάδας πίσω από την παραγωγή του ντοκιμαντέρ καταλήγει στην αρχική υποψία, ότι δηλαδή κάποιος από το οικογενειακό περιβάλλον της μικρής εμπλέκεται στη βάναυση δολοφονία της.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ένα στοιχείο, στο οποίο δεν είχε δοθεί τόση σημασία στις αρχές. Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος της μητέρας της 6χρονης στην αστυνομία, υπήρχαν έξι δευτερόλεπτα ήχου, που ναι μεν είχαν μαγνητοφωνηθεί, όταν η μητέρα νόμιζε ότι είχε τελειώσει η συνομιλία της, όμως δεν είχαν “αποκωδικοποιηθεί”. Οι αναλυτές ήχου, που συμμετείχαν στην ομάδα, πιστεύουν ότι σε αυτά τα έξι δευτερόλεπτα κρύβεται η ταυτότητα του δολοφόνου.

Σύμφωνα, με το ABC News οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι διακρίνουν δύο φωνές κατά τη διάρκεια των 6 αυτών δευτερολέπτων. Η μία είναι η φωνή του πατέρα της 6χρονης, ο οποίος ακούγεται να λέει: «Δε μιλάμε σε εσένα» και η δεύτερη είναι η φωνή της μητέρας της 6χρονης, η οποία συμπλήρωνε: «Τί έκανες; Θεέ μου, βοήθησέ με!», απευθυνόμενη σε κάποιον, ο οποίος βρισκόταν εντός του σπιτιού.

Μια συνέντευξη του αδερφού της 6χρονης, στον Dr. Phil έρχεται να προκαλέσει πολλά ερωτηματικά… Σε αυτήν ο αδερφός της Μπερκ εμφανίστηκε να μιλάει για τη δολοφονία της αδελφής του.. χαμογελώντας!

Ο ύποπτος για τη δολοφονία της αδερφής του είπε χαρακτηριστικά: «Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι είναι τη μητέρα μου να μπαίνει με ορμή στο δωμάτιο μου φωνάζοντας ”Ω Θεέ μου, Θεέ μου, ω Θεέ μου” ψάχνοντας την Τζον-Μπένετ» και συμπλήρωσε «Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι από εκείνη τη βραδιά είναι έναν αστυνομικό να μπαίνει στο υπνοδωμάτιο μου και να με τυφλώνει με ένα φακό».

Η συμπεριφορά του αδερφού της μικρής Τζον-Μπένετ είναι ιδιαιτέρως περίεργη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, αφού φαίνεται ”αδιανόητο” να χαμογελάει κάποιος, ο οποίος μιλάει για τη δολοφονία της αδερφής του, σα να το ”απολαμβάνει”.
Το σήμερα
Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να ”κλείσει” την υπόθεση της μικρής Τζον-Μπένετ. Το φρικιαστικό έγκλημα, 21 χρόνια μετά, δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί, και παραμένει μέχρι σήμερα ένα μυστήριο…

Το μνήμα της μικρής Τζον-Μπένετ
Το μνήμα της μικρής Τζον-Μπένετ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications