Anonymous: «Οι Έλληνες δημοσιογράφοι & πανεπιστημιακοί που δρουν υπέρ Βρετανίας και Γερμανίας»
Anonymous: «Οι Έλληνες δημοσιογράφοι & πανεπιστημιακοί που δρουν υπέρ Βρετανίας και Γερμανίας»

Η ομάδα χάκερ Anonymous έφερε στο φως στοιχεία σχετικά με τη δράση της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Integrity Initiative (Πρωτοβουλία Ακεραιότητας).

Όπως αναφέρουν οι χάκερ, η “Mη Kυβερνητική Oργάνωση” δεν είναι παρά το “μακρύ χέρι” του Foreign and Commonwealth Office-FCO ​, του βρετανικoύ υπουργείου Εξωτερικών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με την επίκληση της δράσης ενάντια στη ρωσική διείσδυση, η Βρετανία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο επιστημόνων, παραγόντων και δημοσιογράφων, οι οποίοι παίρνουν οδηγίες για το πώς θα συντονίσουν τη δράση τους κάτω από την ομπρέλα της συγκεκριμένης οργάνωσης, υπό τις εντολές των κατά τόπους βρετανικών πρεσβειών.

Πρόκειται για ένα εργαλείο «ήπιας ισχύος», μια που προπαγανδίζει τις βρετανικές θέσεις κατά της Ρωσίας.

Ιδιαίτερη δράση είχε η ομάδα στην υπόθεση Σκριπάλ, όπου βασική της αποστολή ήταν η δαιμονοποίηση της Ρωσίας, ενώ εδώ και χρόνια πολεμούσαν κάθε προσπάθεια προμήθειας ρωσικού αμυντικού υλικού, από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από την εποχή ακόμα των BMP-3

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Documento επικαλούμενη τα στοιχεία που αποκάλυψαν οι Anonymous στις 30 Νοεμβρίου, σε αυτό το δίκτυο ανήκουν και γνωστοί Έλληνες δημοσιογράφοι, μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ, και πανεπιστημιακοί, που φαίνεται να έχουν συντονιστή αλλά και σύνδεσμο στην πρεσβεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα χακαρισμένα έγγραφα επικεφαλής της ομάδας είναι η Δέσποινα Αφεντούλη (Ινώ Αφεντούλη), η οποία υπηρετεί στο γραφείο δημοσίων σχέσεων του ΝΑΤΟ.

Ακόμη, όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην επιρροή της οργάνωσης είναι και οι επιστήμονες του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος, Ιωάννης Αρμακόλας και Γιώργος Τζογόπουλος.

Στην “ομάδα της Αθήνας”, όπως παρουσιάζεται από τους Anonymous, ανήκει και η ιστοσελίδα insidestory.gr, με τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Ξενάκη και δύο δημοσιογράφους, την Κατερίνα Οικονομάκου και τον Γιάννη Γορανίτη.

Στα έγγραφα εμφανίζεται και το όνομα του δημοσιογράφου του Σκάι και του insidestory.gr Τάσου Τέλλογλου, για τον οποίο μάλιστα επισημαίνεται σε έκθεση της οργάνωσης πως έχει σχέσεις με τη γερμανική πρεσβεία και μάλιστα πως “έχει άμεση επαφή και ευθυγράμμιση” με αυτήν.

Επαφές με το δίκτυο φέρεται να έχει και ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Ηλίας Μαγκλίνης.

Ακόμη δύο άτομα εμφανίζονται να στελεχώνουν την ομάδα δράσης: Η πρώην δημοσιογράφος της “Ελευθεροτυπίας” Σίσσυ Αλωνιστιώτου και η μεταφράστρια Κατερίνα Χρυσανθακοπούλου, οι οποίες δραστηριοποιούνται μέσα από την οργάνωση Journalists about Journalism.

Επίσης στην επιρροή της οργάνωσης εμφανίζονται ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο γνωστός για τις δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, ο οποίος μάλιστα φαίνεται ότι συνάπτει συμφωνία με ίδρυμα που σχετίζεται με την “Πρωτοβουλία Ακεραιότητα” για μελέτες αντί αμοιβής.

Στα έγγραφα τη συμφωνία υπογράφει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά σε άλλα έγγραφα ο Μαραντζίδης φαίνεται να ζητά 25 χιλιάδες για να πραγματοποιήσει αυτό που ζητάει η οργάνωση.

www.pronews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications