Ψυχολόγος λέει πώς μπορείτε να αναγνωρίσει τους ψυχοπαθείς ανθρώπους που βρίσκονται ανάμεσα σας

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι 1 στους 100 ανθρώπους είναι ψυχοπαθής αν και μάλλον ειναι πολύ περισσότεροι. Αλλά πώς να τα αναγνωρίσετε;

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ενσωματωμένοι στην κοινωνία και κρύβουν την αληθινή φύση τους, μέχρι να γίνει κατι και να εκδηλωθούν βλέπε δολοφονίες, και άσχημες συμπεριφορές κτλ . Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να τους προδώσουν για να φύγετε απο αυτούς .

Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τον Calli Tzani Pepelasi, λέκτορα από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield (Αγγλία) και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα The Conversation .

Ορισμένες ψυχοπαθητικές προσωπικότητες γίνονται τρομακτικά μανιακοί, όπως ο Αμερικανός δολοφόνος, βιαστής και ο νεκρόφιλος Ted Bundy. Αλλά οι περισσότεροι δεν διαπράττουν εγκλήματα και ζουν μια εντελώς φυσιολογική ζωή.

Ο Ted Bundy σκότωσε τουλάχιστον 30 κορίτσια στη δεκαετία του 1970, ποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα είχε αυτός; οι ειδικοί εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι έχει ήδη καθοριστεί το προφίλ ενός μανιακού δολοφόνου:

Η ψυχοπάθεια συνεπάγεται με συνεχή αντικοινωνική συμπεριφορά, έλλειψη συναίσθησης και μετάνοιας, θάρρος, συναισθηματική σταθερότητα, ανησυχία, παρορμητικότητα και ακραίο εγωισμό. Οι ψυχοπαθείς έχουν επίσης ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά, για παράδειγμα, συχνά και πολύ εύκολα μπορουν να πιάσουν την συζήτηση με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν.

Είναι επίσης δημιουργικά άτομα, δηλαδή, μπορούν να είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες. Το πρώτο σημάδι που μπορεί να γίνει εμφανές όταν συναντάμε έναν ψυχοπαθή είναι το παθολογικό ψέμα του.

Οι ψυχοπαθείς προσπαθούν επανειλημμένα να παραπλανήσουν με κάθε ευκαιρία, και να επιτύχουν τους στόχους τους, οποιος και αν ειναι αυτός,είναι δύσκολο να εντοπίστε έναν ψυχοπαθή στα ψέματα, καθώς συχνά έχουν σκεφτεί το ψέμα τους και στην τελευταία λεπτομέρεια.

Έχουν επίσης μια επιφανειακή γοητεία που μπορεί να προσελκύσει και την χρησιμοποιούν υπέρ τους για μην φανεί ότι δεν ψεύδονται. Η αυτοεκτίμηση των ψυχοπαθών είναι συνήθως πολύ υψηλή.

Ένας ψυχοπαθής μπορεί να αρχίσει να ασκεί ψυχολογική βια για να μειώσει την αυτοεκτίμησή σας για να έχει περισσότερο έλεγχο πάνω σας. Μελέτες δείχνουν ότι οι ψυχοπαθείς συχνά χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική, για να επιτευχθεί αυτό. Αρχικά προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του "θύματος" τους, και μετά το μπερδεύουν και παραπλανούν και στη συνέχεια το πείθουν να δει από μια διαφορετική δικιά τους οπτική γωνία τα πράγματα , και οδηγούν το θύμα τους σε μια ακραία χαμηλή εκτίμηση για τον εαυτό του.

Οι ψυχοπαθείς μελετούν της συμπεριφοράς των ανθρώπων για μπορούν να τον ελέγχουν τα θύματα τους . Αν είστε σε μια σχέση με έναν ψυχοπαθή και αντισταθείτε στην χειραγώγηση του, θα επικαλεστεί πράγματα που θα σας συγκινήσουν για να πετύχει τον σκοπό του. Και ως τελευταία προσπάθεια, χρησιμοποιούν κατι που έχετε κάνει για να σας κάνουν να αισθανθείτε ένοχοι προς αυτόν και να εκπληρώσετε τις επιθυμίες του.

Μια πρόσφατη μελέτη στην οποία αναλύθηκε ο εγκέφαλος ενός ψυχοπαθή σε φυλακή, έδειξε ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν υψηλότερα επίπεδα ψυχοπάθειας και εύκολα εξαπατούσαν τους άλλους και δεν αισθάνονταν ένοχοι γι 'αυτό. Έδειξαν μείωση της δραστηριότητας στο πρόσθιο φλοιό, που παίζει σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό της ηθικής, των παρορμήσεων και των συναισθημάτων.

Άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι ψυχοπαθείς έχουν διαρθρωτικές και λειτουργικές διαφορές σε πολλές περιοχές του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του προμετωπιαίου φλοιού, ο οποίος διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη και τον σχεδιασμό της προσωπικότητας.

Οι ψυχοπαθείς συχνά γνωρίζουν την αδικία των ενεργειών τους, αλλά λόγω έλλειψης αυτοέλεγχου, δεν μπορούν να ενεργήσουν διαφορετικά. Η έλλειψη αυτοέλεγχου μπορεί επίσης να εκδηλωθεί ακόμη και σε πρώιμες σχέσεις με έναν σύντροφο. Για παράδειγμα, ένας ψυχοπαθής μπορεί να είναι αγενής στους συναδέλφους του ή στους φίλους του συνεργάτη του. Οι ψυχοπαθείς τείνουν επίσης να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά κοινωνιοπάθειας και ναρκισσισμού, και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά συσχετίζονται με την απιστία.

Αν και πολλά από αυτά τα σημάδια είναι απωθητικά, άνδρες και οι γυναίκες φαίνεται να προσπαθούν να τα ξεπεράσουν, και ζουν με έναν σύντροφο, που ειναι ψυχοπαθής.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αντιδράσουν στη συμπεριφορά του συντρόφου τους και μπορεί να σταματήσουν σταδιακά τη σχέση μαζί του, ενώ οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν αυξημένο φόβο απόρριψης λόγω της παρορμητικής συμπεριφοράς του συντρόφου τους.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα και συμπεριφορές: Οι ψυχοπαθείς προσπαθούν επανειλημμένα να εξαπατήσουν τους πάντες.
Επιθέσεις στην αυτοεκτίμησή σας:Ο ψυχοπαθής μπορεί να συντρίψει την αυτοεκτίμησή σας για να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο πάνω σας.

Οι ψυχοπαθείς χρησιμοποιούν συχνά την τακτική να λένε διάφορα ψέμματα και άδικα ως προς αυτούς, ως προσπάθεια να σας κάνουν να λυπάστε για αυτούς και να εκπληρώσετε τις επιθυμίες τους.

Οι πιο επικίνδυνοι ψυχοπαθείς είναι αυτοί που συνδυάζουν τη λεγόμενη «σκοτεινή τριάδα». Η σκοτεινή τριάδα είναι τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα: ναρκισσισμός, ψυχοπάθεια και έλλειψη αρχής (Μακιαβελιανισμός).

Όταν όλα αυτά τα τρία χαρακτηριστικά βρίσκονται σε ένα άτομο, τοτε αυτός το άτομο ειναι πολύ κακό. Και τα τρία χαρακτηριστικά είναι εννοιολογικά διαφορετικά, αλλά έχει αποδειχθεί ότι έχουν μια σύνδεση μεταξύ τους. Ο ναρκισσισμός χαρακτηρίζεται από πομπτικότητα, υπερηφάνεια, αυξημένη αυτοπεποίθηση και έλλειψη ενσυναίσθησης.
Ο Μακιαβελιανισμός χαρακτηρίζεται από χειραγώγηση και εκμετάλλευση άλλων. Επιπλέον, συνδέεται με μια κυνική παραβίαση της ηθικής και μια εστίαση στο συμφέρον και την εξαπάτηση.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications