Η παράξενη ιστορία της Porsche 935 Turbo
Η πιο παράξενη ιστορία της Porsche 935 Turbo

Η Porsche στα χρώματα του Martini από αγώνα του Le Mans δεν έχει μόνο την πιο άγρια και περίεργη πίσω αεροτομή είναι και το ίδιο ένα αγωνιστικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη ενός παράξενου ρεκόρ ταχύτητας.

Το ρεκόρ προς κατάρριψη ήταν 240 χλμ./ώρα και αφορούσε σε ποδήλατο με την αγωνιστική Porsche 935 Turbo σε ρόλο αυτοκινήτου slipstream.

Στην φωτογραφία απεικονίζονται ο αρχικά σκεπτικός για το εγχείρημα τετράκις νικητής του Le Mans Henri Pescarolo και αριστερά στην εικόνα ο ποδηλάτης Jean-Claude Rude.

Η προσπάθεια έγινε το 1978 στην πίστα δοκιμών της Volkswagen Ehra-Lessien, ο Pescarolo δήλωσε πως η ζωή του ποδηλάτη ήταν στα χέρια του αφού αυτός θα βρισκόταν στην αεροδυναμική «φωλιά» της προπορευόμενης Porsche.

Τελικά ο Rude δεν κατάφερε να κάνει ρεκόρ γιατί έσπασε το πίσω ελαστικό του ποδηλάτου και μπλέχτηκε μεταξύ του τροχού και του σασί.

Ο Rude έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου και την ευκαιρία να δοξαστεί αλλά ευτυχώς η πτώση δεν τον τραυμάτισε. Η 935 κέρδισε το 1979 το Le Mans ενώ ο Rude σκοτώθηκε το 1980 σε μια άλλη προσπάθεια να κάνει ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο.Porsche 935 K3 Turbo Kremer Spitting Flames & Sounds!:

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications