O Αιγύπτιος αρχαιολόγος που παραλίγο  να πέσει θύμα της κατάρας του Φαραώ  (pic)
O Αιγύπτιος αρχαιολόγος που έπεσε θύμα της κατάρας του Φαραώ  (pic)

Η «κατάρα του Φαραώ» ή «η κατάρα των μούμιων» αρχικά ονομάστηκε μια σειρά παράξενων θανάτων που έπληξαν τους συμμετέχοντες στην ανασκαφή του τάφου του αιγυπτιακού Φαραώ Τουταγχαμών το 1922. Για αρκετά χρόνια, με διάφορους και περίεργους λόγους, σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, οι οποίοι ήταν παρόντες στο άνοιγμα του τάφου και στην απομάκρυνση των αντικειμένων από εκεί.

Αργότερα ο όρος αυτός άρχισε να εφαρμόζεται σε άλλα αρχαιολογικά ευρήματα , όταν πέθαναν επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι που συμμετείχαν σε ανάλογες ανασκαφές η έκαναν ερευνά στα ευρήματα.

Θεωρείται ότι οι αρχαίοι είχαν παγιδεύσει τους τάφους για να εκφοβίσουν τους ληστές. Και ότι αυτές οι κατάρες δεν ηταν άπλα λόγια, αλλά μια πραγματική μαύρη μαγεία. Οι επιστήμονες θεωρούν συνήθως αυτές τις "κατάρες" ότι είναι απλά φαντασία και δεισιδαιμονίες.

Σύμφωνα με αυτούς, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από ένα τοξικό καλούπι σε έναν τάφο ή από διάφορες λοιμώξεις που είναι ευρέως διαδεδομένες σε ζεστά και υγρά κλίματα. Ωστόσο, ο αιγυπτιακός αρχαιολόγος Zahi Hawass που έπεσε θύμα της "κατάρας του Φαραώ" δεν ηταν φαντασίωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πιστεύει στην κατάρα, επειδή ο ίδιος έγινε θύμα αυτής της κατάρας. Ο Zahi Hawass, 71 ετών, δεν είναι μόνο αρχαιολόγος, αλλά και πρώην υπουργός Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων.Ωστόσο, πιστεύει ότι επηρεάστηκε από την κατάρα των μούμιων που βρέθηκαν στη λεγόμενη κοιλάδα των χρυσών μούμιων στην όαση του Bahariya.

Σε αυτό το μέρος, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια τεράστια ταφή με μούμιες, περισσότερες από 10.000 μούμιες. Ο Zahi Hawass συμμετείχε επίσης στην έρευνα και βρήκε προσωπικά μούμιες παιδιών, οι οποίες αργότερα εκτέθηκαν σε μουσείο.

Το 2017, η Netflix κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ (Top 10 μυστικά και μυστήρια), το οποίο περιελάμβανε την κατάρα των μούμιων και μια συνέντευξη του Zahi Hawass.

Και σε αυτή τη συνέντευξη, ο Hawass είπε ότι στα όνειρα του έβλεπε μούμιες δύο παιδιών.

Στην αρχή, είδε απλά τα πρόσωπά τους σε ένα όνειρο, και στο επόμενο όνειρο μια από τις μούμιες να απλώνει τα χέρια της στο λαιμό του, σαν να προσπαθούσε να τον στραγγαλίσει.

Αρχικά, ο Hawass δεν ήξερε τι να κάνει να σταματήσει αυτά τα όνειρα. Αλλά μετά σκέφτηκε ότι τα παιδιά ίσως θέλουν να επανενωθούν με τους γονείς τους.

Μετά πήρε τις μούμιες των δύο παιδιών και τις τοποθέτησε ξανά στον πιθανό πατέρα τους δίπλα σε μια άλλη μούμια (ηταν έτσι δίπλα όταν ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά),και οι εφιάλτες με τις μούμιες σταμάτησαν να βασανίζουν τον αρχαιολόγο.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Ποιες κατάρες καλε και πράσινα άλογα;Δαιμονες είχαν Θεοποιησει,με δαίμονες συνεργάζονταν,δαιμονικές λατρείες έκαναν και επικλήσεις δαιμόνων.Δεν υπαρχει κατάρα αλλά δαιμονικές επιδράσεις.
Για στειλτε 10 παπάδες με πετραχειλι,η δέκα ενεργους πιστούς χριστιανούς να δουμε εάν θα τους πιάνουν οι κατάρες των Φαραώ;
Τα κατάλοιπα των δαιμονικων επιδράσεων μπορουν να ακουμπήσουν μόνο αυτούς που δεν είναι οπλισμενοι με τον τριαδικο θεό.
Εμεις τα χριστιανοπουλα δεν φοβόμαστε τις κατάρες των δαιμονων.Με το σημειο του σταυρου την κάνουν με ελαφριά.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications