Μπορεί ο καθρέφτης να παγιδεύσει την ενέργειά μας;
Μπορεί ο καθρέφτης να παγιδεύσει την ενέργειά μας;

Ρένα Κολιοπάνου : Οι επισκέψεις σε κηδείες δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου, γι' αυτό όταν αντίκρισα τους καθρέφτες σκεπασμένους μ' ένα άσπρο πανί σε μια πρόσφατη, μου κίνησε την περιέργεια να ψάξω το θέμα περισσότερο.

Μου φάνηκε τόσο περίεργο ότι καλύπτουν τους καθρέφτες στο σπίτι του θανόντος, αποτέλεσμα της πεποίθησης ότι μέσω των καθρεπτών η ψυχή των νεκρών μπορεί να τραβήξει μαζί της κάποιον άλλον στη μετά θάνατον ζωή.

Πιστεύεται επίσης ότι ή η δίψα του εκλιπόντος για τη ζωή μπορεί να τον οδηγήσει στο σημείο που χρησιμοποιείται ως καθρέφτης, για να επιστρέψει από τη μετά θάνατον ζωή και να περιφερθεί ανάμεσά μας.

Σύμφωνα με άλλες πεποιθήσεις, ενώ ο νεκρός είναι στο σπίτι, ο καθρέφτης είναι σαν ένα ανοιχτό παράθυρο, μέσω του οποίου μπορούν να εισέλθουν αστρικά όντα, συμπεριλαμβανομένων των ανεπαρκώς συντονισμένων πνευμάτων. Και η ψυχή του νεκρού αντί να πάει στη μετά θάνατον ζωή, μπορεί να εισέλθει στον καθρέφτη και να παραμένει παγιδευμένη εκεί.

Μια περαιτέρω έρευνα μου έδωσε ακόμη περισσότερα στοιχεία, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες ιστορίες που σχετίζονται με στοιχειωμένους καθρέφτες. Οι περισσότερες, περιττό να πω, τείνουν να είναι προειδοποιήσεις για τους κινδύνους των κατόπτρων, ότι δηλαδή έχουν αρνητικές, υπερφυσικές ιδιότητες.

Είναι γεγονός ότι έχω ακούσει διάφορες προλήψεις, όπως ότι οι καθρέφτες έχουν την ικανότητα να απορροφούν και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να απομακρυνθούν από ένα δωμάτιο όπου βρίσκεται ένα άρρωστο πρόσωπο, δεδομένου ότι είναι πιο ευάλωτοι αυτή τη στιγμή.
Αρκετές μας προειδοποιούν να μην κοιτάξουμε ποτέ στον καθρέφτη το βράδυ ή μέσα από το φως των κεριών. Συνιστάται μάλιστα, ενώ κοιμόμαστε, να καλύψουμε τον καθρέφτη μας, καθώς θα μπορούσαμε να είμαστε ευάλωτοι σε επιθέσεις από αρνητικά πνεύματα κατά τις σκοτεινές ώρες.

Για να αποφευχθεί η χρήση των καθρεφτών ως πύλη από τις υπερφυσικές οντότητες, ο καθρέφτης θα πρέπει να μετακινείται συχνά σε διαφορετικές περιοχές του δωματίου. Οι καθρέφτες με σταθερή υποστήριξη που είναι τοποθετημένοι στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιο πιθανό να γίνουν πνευματικές πύλες.
Επίσης, ποτέ να μην τοποθετήσουμε το κρεβάτι μας σε ένα μέρος, όπου η εικόνα του αντανακλάται σε καθρέφτη.

Από ψυχολογική άποψη, είναι απολύτως κατανοητό, γιατί οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν περιφερική όραση, η οποία χρησιμοποιείται για να προειδοποιήσει για πιθανό κίνδυνο. Η αντίδραση στην απειλή ανιχνεύεται από την περιφερική όραση, που ενεργοποιείται από το ένστικτο και όχι τη γνώση.Τα ζώα φεύγουν ή επιτίθενται αν κάτι απειλητικό εισέρχεται στην περιφερική όραση τους.

Στον άνθρωπο αυτή είναι πιο περίπλοκη διαδικασία, επειδή λαμβάνει χώρα μια σύγκρουση μεταξύ συνείδησης και ένστικτων. Έτσι, μπορεί να αισθανόμαστε συνεχώς νευρικοί χωρίς να συνειδητοποιούμε το γιατί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην περιφερική μας όραση εισέρχεται συνέχεια το είδωλο μας.

Αυτό συμβαίνει χωρίς να το συνειδητοποιούμε και μπορεί να προκαλέσει μια άνευ αιτίας κατάθλιψη. Τη νύχτα, το μυαλό χάνει τον έλεγχο του υποσυνείδητου, οπότε σκεφτείτε στα μισά της νύχτας να σηκωθούμε από τον ύπνο και να δούμε το είδωλο μας ή την σκιά του! Μπρρρ!

Κι είναι όλοι οι καθρέφτες ίδιοι; Δηλαδή κάθε καθρέφτης είναι ένα σημείο παγίδευσης της ενέργειας ή πύλη; Συνήθως αυτοί οι καθρέφτες διακρίνονται από τους άλλους, επειδή είναι πολύ κρύοι στην αφή και αμυδρά θολοί, όταν είμαστε κοντά.

Όπως μπορούν να παγιδεύσουν την ενέργεια ενός σώματός μας, μπορούν εξίσου να λάβουν την αρνητική ενέργεια, εάν π.χ. έρθει στο σπίτι μας ένα δυσάρεστο άτομο σε εμάς. Η λύση μπορεί να δοθεί με ένα καλό καθαρισμό του καθρέφτη με υγρό πανί ή ακόμα καλύτερα με αγίασμα.
Στη συνέχεια, μπορούμε να το αφήσουμε στον ήλιο ή να το εκθέσουμε σε μια λάμπα χαλαζία.

Από την άλλη, οι καθρέφτες είναι κάτι περισσότερο από μια αντανακλαστική επιφάνεια, είναι ένα μέσο αυτό-θαυμασμού. Συνηθίζεται να λέγεται ότι οι καθρέφτες επειδή έχουν την ικανότητα να συσσωρεύουν την ενέργεια των ανθρώπων, κάτι που συμβαίνει μετά από περίπου τρία λεπτά, σε εκείνους που τους αρέσει να κάθονται περισσότερο μπροστά από τον καθρέφτη, η γήρανση έρχεται πιο γρήγορα από το κανονικό!

Το σίγουρο είναι ότι μετά απ' όλα αυτά πήρα ένα σαφές μήνυμα! Μακριά από καθρέφτες που είναι αρκετά παλιοί (τείνουν να μεταφέρουν την ενέργεια των ιδιοκτητών τους) και ποτέ δεν θα προσπαθήσω να δω κάτι παραπάνω σε έναν καθρέφτη(κι αν έχει εγκλωβιστεί κάποιο πνεύμα;)! Επίσης δεν ξανακάθομαι μισή ώρα για να βαφτώ (Τυχερός ο σύντροφος μου)! 

πηγή astrology.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications