Κύμα Ψύχους θα Σαρώσει την Χώρα. Χιόνια και στα Πεδινά, Που θα Χιονίσει
Κύμα Ψύχους θα Σαρώσει την Χώρα. Χιόνια και στα Πεδινά, Που θα Χιονίσει

Καιρός: Έρχεται κύμα ψύχους! Χιόνια και στα πεδινά

Καιρός… Χριστουγέννων τις επόμενες μέρες. Θα χιονίσει μέχρι και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας. Ασθενείς χιονοπτώσεις και στα νότια.

Καιρός αλλάζει και φοράει τις επόμενες μέρες τα… απολύτως χειμερινά του. Το κύμα ψύχους από την Ευρώπη θα επηρεάσει και την Ελλάδα, αφού χιόνα αναμένονται μέχρι και στα πεδινά.

Ένα θερμό μέτωπο προερχόμενο από τα δυτικά, θα συνδυαστεί με ψυχρές επιφανειακές αέριες μάζες και έτσι, αύριο Πέμπτη (13.12.2018) και μεθαύριο Παρασκευή (14.12.2018) αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας!

Πιο ασθενείς χιονοπτώσεις, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναμένονται και στη Νότια Ελλάδα.

Αρκετά εκτεταμένη χιονοκάλυψη αναμένεται γενικότερα στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, καθώς μια ψυχρή αέρια μάζα πολικής προέλευσης κατακλύζει την ήπειρο. Η Ελλάδα επηρεάζεται και αυτή από το ψύχος, κυρίως η Βόρεια Ελλάδα, όμως μέχρι στιγμής τα φαινόμενα είναι αρκετά πιο ασθενή από την Κεντρική Ευρώπη, όπου το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα δημιουργήσουν προβλήματα μέχρι το Σάββατο.

Το meteo/EAA έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που παρουσιάζει τη νεότερη δορυφορική εκτίμηση για την χιονοκάλυψη, καθώς και προγνωστικούς χάρτες με την επέκτασή της και το ύψος χιονιού στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications