Η Επιστήμη Μίλησε: Οι Τηγανητές Πατάτες Είναι Πιο Υγιεινές από τη Σαλάτα
Η Επιστήμη Μίλησε: Οι Τηγανητές Πατάτες Είναι Πιο Υγιεινές από τη Σαλάτα

Έχεις μπροστά σου ένα μπολ με σαλάτα και ένα ακόμη με χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες. Ποιο θα επέλεγες; Ασφαλώς και γνωρίζουμε την απάντηση και είμαστε σίγουροι πως θα έκανες αυτό που κάθε σωστός τύπος θα έκανε.

Μπορείς όμως να το κάνεις και χωρίς καμία απολύτως τύψη, καθώς μέχρι και η επιστήμη είναι στο πλευρό σου.

Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Eran Segal από το Weizmann Institute στο Ισραήλ δεν είναι καθόλου βέβαιο πως οι τηγανητές πατάτες είναι πιο ανθυγιεινές από τα φρούτα και τα λαχανικά. Για να είμαστε ακριβείς, οι οι επιπτώσεις που έχουν οι τροφές στον ανθρώπινο οργανισμό, εξαρτώνται αποκλειστικά από τον εκάστοτε ανθρώπινο οργανισμό.

Μετά από ένα πείραμα του Segal, στο οποίο συμμετείχαν 800 άτομα που έτρωγαν τα ίδια γεύματα, κοιμόντουσαν τις ίδιες ώρες και είχαν την ίδια γυμναστική άσκηση καθημερινά, παρατηρήθηκε πως ο κάθε οργανισμός «ερμηνεύει» διαφορετικά τόσο το κάθε γεύμα όσο και τα υλικά από τα οποία αυτό αποτελείται.

Πώς να φτιάξεις τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Οι αντιδράσεις των τελευταίων μάλιστα ποικίλουν: Για παράδειγμα μπορεί τα επίπεδα σακχάρου σε κάποιον να εκτοξεύονται όταν καταναλώσει τηγανητές πατάτες ή σοκολάτα, ενώ σε κάποιον άλλο μόλις φάει μια μπανάνα.

Εκεί όμως που πραγματικά καταλήγει η έρευνα του καθηγητή Segal είναι πως αποτελεί λάθος το να χαρακτηρίζονται φαγητά ως υγιεινά ή όχι, εφόσον το καθένα έχει διαφορετική επίδραση σε κάθε οργανισμό. Το μυστικό είναι η κατάλληλη δίαιτα για κάθε οργανισμό.

Όλα εξηγούνται όμορφα στο παρακάτω βίντεο:

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications