Βρήκαν ένα «βαμπίρ» καρφωμένο με 9 δόρατα από την εποχή του Σιδήρου!

Στη βρετανική κομητεία του Γιορκσάιρ, οι αρχαιολόγοι που έκαναν ανασκαφές σε ένα τάφο από της Εποχής του Σιδήρου,ανακάλυψαν πιθανός ένας βαμπίρ που θάφτηκε εκεί περισσότερο από 2 χιλιάδες χρόνια πριν.

Οι υποψίες για βαμπίρ βασίζονται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί το σώμα του ήταν διάτρητο με εννέα (!) δόρατα.

Αυτό ηταν τακτική ώστε το βαμπίρ να μην βγει από τον τάφο. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο σκελετός ειναι ενός άνδρα ηλικίας 17-25 ετών και ότι πιθανότατα καρφώθηκε με δόρατα μετά το θάνατο του.

Οι αρχαιολόγοι είπαν ότι πέντε από τα δόρατα ήταν με σιδερένιο άκρο και τέσσερα με κόκαλο.

Κρίνοντας από τον τραυματισμό του κρανίου, ειναι σαν σκότωσαν το "βαμπίρ" με ένα χτύπημα στο κεφάλι. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα τραύμα που είχε ενώ ηταν εν ζωή και του προκάλεσε το θάνατο.

Η παράδοση του παλουκώματος με πασσάλους και δόρατα στους υποτιθέμενους βρικόλακες πηγαίνει πίσω αιώνες και είχε εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, πίστευαν οτι αν καρφώσουν τα πτώματα στο έδαφος, το βαμπίρ δεν θα μπορέσει να βγει και δεν θα μπορέσει να βλάψει κανέναν.

Το παλούκωμα με ξύλινη σφήνα στην καρδιά του βαμπίρ είναι η πλέον δημοφιλής μέθοδος εξόντωσής του, με τις ιστορίες να ποικίλουν από κατάλληλα είδη ξύλων (φλαμουριά, σφεντάμι, λεύκα κ.λπ.) μέχρι και αποτελεσματικές τεχνικές για το κάρφωμα του παλουκιού.

Ο τάφος του "βρικόλακα" βρέθηκε κοντά στην πόλη του Poklington και δίπλα ήταν ο τάφος μιας γυναίκας που είχε σοβαρό τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη. Επίσης κοντά σε αυτούς τους δύο τάφους ήταν ο τάφος μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους αν ο άνθρωπος ηταν τρυπημένος με μονο ένα δόρυ δεν θα μπορούσε να είναι βαμπίρ, αλλά ένας πολεμιστής που σκοτώθηκε σε κάποια μάχη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications