Απαγορεύουν ακόμα και σε συγγενείς του Κατσίφα να πάνε στην Αλβανία για το μνημόσυνο – Προσαγωγές και εκφοβισμός στα σύνορα
Απαγορεύουν ακόμα και σε συγγενείς του Κατσίφα να πάνε στην Αλβανία για το μνημόσυνο – Προσαγωγές και εκφοβισμός στα σύνορα

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης φαίνεται πως είναι η αλβανική πολιτεία. Από το απόγευμα ξεκίνησαν τα προβλήματα για Ελλαδίτες και Βορειοηπειρώτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η αρχή έγινε με κάποιους Ελλαδίτες ανάμεσά τους και τον δημοσιογράφο Π. Σαββίδη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Στην συνέχεια όμως, οι αλβανικές αρχές προχώρησαν σε μια χωρίς προηγούμενο στα διεθνή χρονικά κίνηση. Απαγορεύουν την είσοδο στην χώρα σε Αλβανούς πολίτες. Οι αρχές απαντούν στις ερωτήσεις των πολιτών λέγοντας πως δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν εξηγήσεις. Απειλούν δε όσους δεν συμμορφώνονται με σύλληψη.

Μεταξύ των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν είναι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα ενώ μέχρι στιγμής, πληροφορίες αναφέρουν πως αρνούνται την είσοδο σε μία από τις αδερφές του.

Μετά από πολύωρη κράτηση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο πρόεδρος του συλλόγου των Βουλιαρατινών στην Αθήνα, οδηγήθηκε στο ΑΤ Αργυροκάστρου όπου κρατείται χωρίς καμία δικαιολογία.

Προβλήματα αντιμετώπισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος στον οποίο οι συνοριακές αρχές αρχικά αρνήθηκαν την διάβαση αλλά μετά από δίωρες διαπραγματεύσεις του επετράπει η είσοδος στη χώρα.

ΠΗΓΗ: www.iellada.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications