Το κινεζικό πέμπτης γενιάς J-20 εντυπωσιάζει ξανά στο Ζούχαϊ (vid.)
Το κινεζικό πέμπτης γενιάς J-20 εντυπωσιάζει ξανά στο Ζούχαϊ (vid.)

Το πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος J-20 των Κινέζων, εισήχθη σε υπηρεσία το 2017 και είναι η πλέον πρόσφατη προσθήκη αεροπορικού συστήματος στο οπλοστάσιο της κινεζικής Αεροπορίας (PLAAF: People’s Liberation Army Air Force). Το αεροσκάφος θεωρείται αντίπαλος, των αμερικανικών F-22 Raptor και F-35 Lightning II.

Η κινεζική Αεροπορία που συμπλήρωσε 69 χρόνια ζωής, επεφύλασσε επιβλητική επίδειξη ισχύος με αιχμή το εν λόγω μαχητικό, καθώς χθες, στο Zhuhai Air Show, πραγματοποιήθηκε επίδειξη τεσσάρων μαχητικών του τύπου, τα οποία εντυπωσίασαν με τους ελιγμούς που πραγματοποίησαν, παρότι έφεραν πλήρες οπλικό φορτίο.

Δύο εξ αυτών μάλιστα, λίγο αργότερα, πραγματοποίησαν διέλευση, έχοντας ανοιχτή την «καταπακτή» φύλαξης των πυραύλων αέρος-αέρος, αποκαλύπτοντας έτσι το περιεχόμενό της, σε μια απόπειρα να τονιστεί η ομοιότητα των επιτευγμάτων της κινεζικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας, παρότι είναι γνωστό ότι βοηθήθηκαν από επιτυχημένες επιχειρήσεις βιομηχανικής κατασκοπείας… Σημασία έχει ότι πλέον διαθέτει συγκεκριμένα μέσα στο οπλοστάσιο.

 

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications