Η λύση του ίου TiWorker.exe που τρώει το 50% cpu ευρεθεί!
Η λύση του ίου TiWorker.exe που τρώει το 50% cpu ευρεθεί!

Τι είναι το TiWorker.exe ; στο https://www.file.net/process/tiworker.exe.html λένε τα εξής:

Το αυθεντικό αρχείο TiWorker.exe είναι ένα στοιχείο λογισμικού των Microsoft Windows από τη Microsoft Corporation . Το "Tiworker.exe" είναι από τη Microsoft. Η μητρική της διαδικασία είναι η "TrustedInstaller.exe". Και τα δύο βρίσκονται στο "C: \ Windows \ servicing" και αποτελούν μέρος της υπηρεσίας Installer Module των Windows .

Εφαρμόζουν πακέτα Windows Update στο κατάστημα συνιστωσών "C: \ Windows \ WinSxS" για να ενημερώσουν στοιχεία του λειτουργικού συστήματος παρά μεμονωμένα αρχεία. Επίσης, ενημερώνουν τους σκληρούς δεσμούς που βρίσκεται στο "C: \ Windows \ System32" και σε άλλους καταλόγους των Windows OS, έτσι ώστε τα Windows να τρέχουν τα ενημερωμένα στοιχεία.

Επειδή η χρήση του "Tiworker.exe" της CPU όταν εκτελείται λίγο μετά την εκκίνηση είναι μερικές φορές υψηλή, οι συμβουλές για να την απενεργοποίηση του είναι συχνές. Δεν πρέπει να απενεργοποιηθεί, να διαγραφεί ή να απεγκατασταθεί.

Οι περισσότεροι λοιπόν στο εξωτερικό που έχει γίνει χαμός ισχυρίζονται ότι αυτό ειναι μέρος του της Microsoft, και του Windows Update.

Η περίεργη συμπεριφορά του ηταν η εξής: ενώ "έτρωγε" το 50% CPU όποτε ήθελε και με κλειστά Windows Update, μόλις άνοιγες ένα πρόγραμμα για να δεις τι διεργασίες γίνονται έκλεινε αυτόματα ώστε να μην μπορείς να το εντοπίσεις, σαν κρυβόταν, σαν να μην φτάνουν όλα αυτά δεν μπορούσες να βρεις πουθενά το Tiworker.exe ενώ το έβλεπες στην εποπτεία πόρων! επίσης δεν το έβλεπαν διάφορα προγράμματα Antivirus...

Τελικά βρέθηκε ο φάκελος που περιεχέι το TiWorker.exe, ο οποιος ηταν κρυφός αν και έχεις πατήσει εμφάνιση κρυφών φακέλων,(Windows\SysWOW64\WindowsPowerShell\S-1-4-43\TiWorker.exe) και εφόσον δεν μπορείς να το δεις δεν μπορείς να το αφαιρέσεις, η λύση δόθηκε με εκκίνηση linux από usb , μπαίνεις μέσα στα Windows και βλέπεις κανονικά τον φάκελο S-1-4-43 με το TiWorker.exe delete και αυτο ηταν...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications