Ξεκίνησε η επέλαση της «Πηνελόπης» – Έως και την Πέμπτη (29/11) – Αναλυτική πρόγνωση.
Ξεκίνησε η επέλαση της «Πηνελόπης» – Έως και την Πέμπτη (29/11) – Αναλυτική πρόγνωση.

Ο καιρός άλλαξε και αρχίζει να θυμίζει περισσότερο χειμώνα.Αυτό θα το καταλάβουμε ήδη από την Δευτέρα σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Αιτία της μεταβολής του καιρού, η Πηνελόπη που αναμένεται να μας απασχολήσει σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα που ξεκίνησε και θα επικρατήσει έως και την Πέμπτη (29/11) με σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στα μέσα της εβδομάδας οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν και περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Στη συνέχεια το κλίμα αλλάζει αλλά με πολύ περισσότερο κρύο και βουτιά του υδραργύρου σε πολλές περιπτώσεις και 12 βαθμούς, αφού οι άνεμοι θα στραφούν από νοτιάδες σε βοριάδες.Έτσι το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα το περάσουμε με τσουχτερό κρύο.

Ήδη, τα έντονα φαινόμενα που επηρεάζουν τα δυτικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τις περισσότερες της χώρας, καθώς και το νομό Αττικής. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι θερμοκρασίες δε θα μεταβληθούν σημαντικά, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Ο καιρός της Δευτέρας (26/11)
Τη Δευτέρα (26/11), θα επηρεάσει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρότερες στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα επίπεδα της Κυριακής, ενώ στα πελάγη θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6 με 7 μποφόρ.

Όσον αφορά την την Τρίτη (27/11) βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, την Τετάρτη 28/11/2018 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και την Πέμπτη 29/11/2018 κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν την Τετάρτη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης σταδιακά θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, με σημαντική ενίσχυση την Πέμπτη στο Αιγαίο, οπότε και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση για την Δευτέρα (26/11)
Νεφώσεις με βροχές , καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται για τη Δευτέρα. Κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη δυτική Κρήτη.vΒαθμιαία θα είναι η εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Άνεμοι: νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα δυτικά σε νοτιοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά.

Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων κατά τόπους από το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Ωστόσο από το μεσημέρι στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης με εκ νέου βροχές από το βράδυ.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και τα νότια 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική Κρήτη πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στις Κυκλάδες και από το βράδυ στην Κρήτη.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικού; νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα με εκ νέου τοπικές βροχές τη νύχτα στα δυτικά.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ.Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, με ύφεση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.thepressroom.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications