Συνελήφθη μετά από 7 ώρες ο μαφιόζος που κρατούσε ομήρους
Συνελήφθη μετά από 7 ώρες ο μαφιόζος που κρατούσε ομήρους

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία σε ταχυδρομείο της ιταλικής πόλης Ρέτιο Εμίλια, καθώς οι καραμπινιέροι, μετά από επτά ώρες, κατάφεραν να συλλάβουν τον Ιταλό μαφιόζο που κρατούσε στην αρχή πέντε άτομα και στη συνέχεια τέσερα.

Ο Φραντσέσκο Αμάτο, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών, οχυρώθηκε στο ταχυδρομείο κρατώντας ένα μαχαίρι. Αφού άφησε τους πελάτες να φύγουν, κράτησε υπό ομηρία τέσσερις υπαλλήλους και τον διευθυντή του καταστήματος. Λίγο αργότερα, απελευθέρωσε μία γυναίκα, που ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε να μιλήσει με τον Ματέο Σαλβίνι.

«Θα σας σκοτώσω όλους. Έχω καταδικαστεί σε 19 χρόνια» φέρεται ότι είπε ο Αμάτο μπαίνοντας στο ταχυδρομείο, κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο μήκους 35 εκατοστών, ενώ είπε επίσης ότι η μητέρα του βρισκόταν για 6 χρόνια σ' αυτό το γραφείο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Αμάτο είχε καταδικαστεί, ωστόσο οι αστυνομικοί έχασαν τα ίχνη του, καθώς ο μαφιόζος εγκατέλειψε την περιοχή που διέμενε. Για να λήξει η ομηρία χρειάστηκαν επτά ώρες διαπραγματεύσεων, ενώ υπήρξαν ειδικές δυνάμεις γύρω από το κτίριο.

Ο Αμάτο καταδικάσθηκε πρόσφατα σε 19 χρόνια κάθειρξης, αλλά οι καραμπινιέροι δεν μπόρεσαν να τον μεταφέρουν στην φυλακή, διότι ο μαφιόζος εγκατέλειψε την περιοχή στην οποία διέμενε.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ειδικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει το κτίριο, κάνουν διαπραγματεύσεις με τον Ιταλό μαφιόζο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications