Μαξίμου προς Ιερό κλήρο: «Εμείς θα σας απολύσουμε ότι και να γίνει»
Μαξίμου προς Ιερό κλήρο: «Εμείς θα σας απολύσουμε ότι και να γίνει»

Το Μαξίμου είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στις απολύσεις 10.000 κληρικών μετά και τις υποσχέσεις που έχει δώσει στα στελέχη του κόμματος για χιλιάδες προσλήψεις.
Ο Ιερώνυμος έσπευσε να απαντήσει αμέσως χαιρετίζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού!

Η κυβέρνηση προχωρά μονομερώς στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών καθώς διαμηνύει στην Ιερά Σύνοδο ότι δεν μπορεί να παραμείνει το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών ως έχει ενώ τονίζει πως είναι "αποκλειστικό θέμα της Πολιτείας".

Επίσης το γραφείο του πρωθυπουργού διαμηνύει προς τους ιεράρχες, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ότι θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου στο πλαίσιο της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου και πως πριν κατατεθεί στη Βουλή θα γνωστοποιηθεί στην Ειδική Επιτροπή της ΔΙΣ.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού
Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ως εκ τούτου, η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους.

Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή.
Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας.

Ιερώνυμος: "Χαιρετίζω με ικανοποίηση την δήλωση του πρωθυπουργού"
Την ικανοποίησή του για τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε με δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με την σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και την συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας».

Καταληκτικά, κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, να απολύσει τους 10.000 ιερείς χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου, πρώτον γιατί δεν υφίσταται το σχέδιο "επιδοματοποίησης" και δεύτερον γιατί η εξέλιξη είναι τέτοια που θέτει σοβαρά νομικά ζητήματα για την Κυβέρνηση.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση οδεύουμε προς "μετωπική σύγκρουση".
Πηγές της Ιεραρχίας υποστηρίζουν πως έχει εκτεθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό ο Α.Τσίπρας και θα ήταν αδύνατον να μην υπάρξει κάποια αντίδραση καθώς κυριολεκτικά "ξεβρακώθηκε".

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχε αναφέρει οτι «με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων και επειδή έχουμε καταφέρει μια τη συμφωνία με τους θεσμούς, το ένα προς ένα αυτό μας δίνει τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τι θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλύψουμε κυρίως ανάγκες του ελληνικού κράτους».

Φυσικά όταν ο Δ.Τζανακόπουλος μίλησε για 10.000 προσλήψεις, δεν εννοεί προσλήψεις δεξιών ή μη οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εννοεί 10.000 προσλήψεις οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ!

pronews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications