Έπεσαν τα πρώτα χιόνια - Ποια χωριά «ντύθηκαν» στα λευκά (Video - Photos)
Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα χωριά της Φθιώτιδας (φωτογραφίες)

Ισχυρή χιονόπτωση στoν Παρνασσό
Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους σήμερα στη Στερεά Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της ΕΜΥ για την έλευση του χειμώνα.Αρκετοί που κινούνται σε ορεινές περιοχές είδαν τα πρώτα χιόνια και κατέγραψαν όμορφες εικόνες με τα κινητά τους.

Λευκοντυμένο και πανέμορφο το Γαρδίκι Ομιλαίων του Δήμου Μακρακώμης, «καλωσόρισε» το χιονιά κοντά στα 1.000 μέτρα των Βαρδουσίων.

Οι φωτογραφίες ενδεικτικές για το τοπίο που φοράει τα χειμωνιάτικα, καθώς μαζί με το χιόνι πέφτει και η θερμοκρασία.

Σε επικοινωία με την Πολιτική Προστασία Φθιώτιδας και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι όλο το πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο παραμένει χωρίς προβλήματα και οι χιονοπτώσεις σημειώνονται σε υψόμετρα γύρω και πάνω από τα 1.000 μέτρα, καιρός που θα επαναληφθεί και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου.

Για την αντιμετώπιση φαινομένων, υπάρχουν σε ετοιμότητα σταθμοί με μηχανήματα και αλάτι για την ΕΟ Λαμίας - Δομοκού στη θέση "16", Λαμίας - Ιτέας στον Μπράλο και στο "51", Λαμίας - Καρπενησίου στον Τυμφρηστό και στο δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, στο Πολύδροσο.

Δείτε φωτογραφίες από το ορεινό χωριό και από τον δρόμο στο χιονοδρομικό:

Στα Τρίκαλα το πρώτο χιόνι άρχισε να πέφτει τα ξημερώματα σε ορεινές περιοχές άνω των 1.000 μέτρων. Το trikalola.gr πραγματοποίησε επιτόπιο ρεπορτάζ και κατέγραψεεικόνες από τα Περτουλιώτικα λιβάδια και το χιονοδρομικό κέντρο, όπου αυτή τη στιγμή σημειώνεται πυκνή ψιλή χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία είναι στους μηδέν έως +1 βαθμού Κελσίου, ενώ στα πρδινά που σημειώνονται βροχοπτώσεις είναι στους 6 βαθμούς.Το οδικό δίκτυο αυτή τη στιγμή είναι ακόμη ανοιχτό αλλά με την πυκνή χιονόπτωση που σημειώνεται θα υπάρξουν γρήγορα προβλήματα. Οι οδηγοί θα πρέπει σε αυτά τα σημεία να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications