Συρία: Ρωσικά μαχητικά Su-35S αναχαίτισαν δύο γαλλικά Rafale F.2 κι ένα αμερικανικό KC-10 (βίντεο)
Συρία: Ρωσικά μαχητικά Su-35S αναχαίτισαν δύο γαλλικά Rafale F.2 κι ένα αμερικανικό KC-10 (βίντεο)

Ρωσικά μαχητικά Su-35 αναχαίτισαν 2 γαλλικά μαχητικά Rafale F.2 και ένα αμερικανικό εναέριο KC-10 πάνω από την Συρία στο πιο σοβαρό επεισόδιο των τελευταίων εβδομάδων στην Συρία.

Η ρωσική Αεροπορία δημοσιοποίησε σχετική φωτό από την αναχαίτιση, όπου διακρίνονται τα τρία ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη σε ακτίνα βολής βλημάτων μικρής ακτίνας από τα ρωσικά μαχητικά, σε ένα σημείο που ήταν εξαιρετικά ευάλωτα τα δυτικά αεροσκάφη: Χωρίς δυνατότητα ελιγμών και χωρίς καύσιμα.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό ιπτάμενο τάνκερ KC-10 Extender ανεφοδίαζε δύο γαλλικά Rafale που βρίσκονταν σε συντονισμό με αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις κατά την διάρκεια επιχειρήσεων στην Συρία

Αξιωματούχος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε το γεγονός και ότι «Πλέον τα ρωσικά μαχητικά προβαίνουν σε εμπλοκές με τα αεροσκάφη της Συμμαχίας».

Όπως ανέφερε ο Υποπτέραρχος Jeffrey L. Harrigian διοικητής της CENTCOM παρόμοια αναχαίτιση έγινε και τον Μάιο του 2017 σε ένα KC-10.
«Θα μοιραστώ μαζί σας το εξής... Ένα παρόμοιο περιστατικό έγινε και το 2017. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν ήταν Su-35 ή Su-30 το οποίο αναχαίτιζε ένα δικό μας KC-10. Αυτό προκάλεσε την ανησυχία μας»

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications