Ραγδαία επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο: Κρύο, χιόνια και βροχές
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο: Κρύο, χιόνια και βροχές

Μία πρώτη προσπάθεια να μας δείξει τα «δόντια» του θα κάνει από την Παρασκευή ο χειμώνας, αφήνοντας έτσι πίσω του το ανοιξιάτικο σκηνικό των τελευταίων εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο χειμώνας θα μπει για τα καλά την Παρασκευή με τις πρώτες νιφάδες χιονιού να πέφτουν στην χώρα μας.

Ραγδαία θα είναι η αλλαγή του καιρού σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο ο οποίος προειδοποιεί ότι το σκηνικό θα αλλάξει δραματικά με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους.

Η χιονόπτωση θα αρχίσει από τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, αλλά δεν αποκλείεται το χιόνι να φτάσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Συχνές θα είναι όμως και οι βροχές οι οποίες θα πλήξουν το Σαββατοκύριακο όλη τη χώρα με τα φαινόμενα να είναι πιθανό να συνεχιστούν και τη Δευτέρα.

Η μέγιστη θερμοκρασία στη Αθήνα να είναι από 18 °C μέχρι και 13 °C.
Πιο αναλυτικά η κακοκαιρία καταφθάνει σήμερα Παρασκευή με τον καιρό να είναι άστατος σε αρκετές περιοχές των Επτανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας), αλλά και του κεντρικού και νότιου Αιγαίου.

Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε τοπικές βροχές αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις. Κατά τόπους και κατά περιόδους, μάλιστα, οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες κυρίως στις νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Η κακοκαιρία με τις βροχές και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν Βόρειοι - Βορειοανατολικοί και πολύ ισχυροί φτάνοντας ακόμη και τα 8-9 μποφόρ κυρίως σε περιοχές του Ιονίου.

ΟΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι βροχές αλλά και οι αντίστοιχες χιονοπτώσεις που θα επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας θα είναι κυρίως τοπικές και μικρής χρονικής διάρκειας και έντασης, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications