Ο «εφιάλτης» των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια: Τι συμβαίνει και ποιος φταίει; (vid)
Ο «εφιάλτης» των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια: Τι συμβαίνει και ποιος φταίει; (vid)

Οι πυρκαγιές έχουν ήδη αφήσει 50 νεκρούς στην Καλιφόρνια.Πενήντα άνθρωποι έχουν πεθάνει από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που συνεχίζουν να καταστρέφουν την Καλιφόρνια. Περισσότερα από διακόσια άτομα ειναι αγνοούμενα και χιλιάδες κάτοικοι έχουν χάσει τα σπίτια τους,που καταστράφηκαν από τη φωτιά.

Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά στο Κάμπινγκ στη βόρεια Καλιφόρνια έχει αφήσει 48 νεκρούς, οι οποίοι, μαζί με δύο άλλους θανάτους στο ειναι σε σύνολο 50.Επιπλέον, τουλάχιστον 228 άτομα έχουν αναφερθεί ότι ειναι αγνοούμενοι και οι ομάδες διάσωσης του State Fire Department εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Οι υλικές ζημίες που προκλήθηκαν από αυτή τη καταστροφή, στα βουνά της Sierra County, 175 χιλιόμετρα από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο, έχει σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί από τις φλόγες: έως 90% των κατοίκων έχασαν τα σπίτια τους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ένας κάτοικος της Sierra Foothills Randy Stump, ο οποίος έπρεπε να εγκαταλείψει το σπίτι του για να σώσει τη ζωή του,είπε ότι το τοπίο της πόλης "έμοιαζε με το Ιράκ όλα εξαφανίστηκαν, είναι ένας εφιάλτης".

Οι διασημότητες δεν έχουν ξεφύγει φωτιά, χιλιάδες σπίτια επλήγησαν και οι πολυτελείς επαύλεις τους, μερικοι από αυτούς: Miley Cyrus, Will Smith, είναι Gerard Butler , Martin Sheen , ή Lady Gaga, ενώ η Kim Kardashian και Kanye West έπρεπε να προσλάβουν μια ιδιωτική πυροσβεστική ομάδα για να προστατεύσουν το σπίτι τους των 60 εκατομμυρίων δολαρίων στο Hidden Hill.

Η φωτιά κατέστρεψε επίσης μέρος ενός παλαιού πυρηνικού συγκροτήματος την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας φόβους για πιθανή απελευθέρωση τοξικών ή επικίνδυνων υλικών.

Κακή διαχείριση ή αλλαγή του κλίματος;
Ο Donald Trump δήλωσε στο Twitter σχετικά με τα αίτια της φωτιάς,και κατηγόρησε την «κακή διαχείριση των δασών» από τις αρχές της Καλιφόρνιας.Το μήνυμά του απορρίφθηκε ως «ανεύθυνο, απερίσκεπτο και προσβλητικό» από τη Διεθνή Ένωση Πυροσβεστών.

Οι επιστήμονες δεν συμφωνούν με το Trump και λενε για την γνωστά για κλιματική αλλαγή . Αν και υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επιδεινώνουν τις πυρκαγιές, "η διαχείριση των δασών δεν είναι μία από αυτές", πρόσθεσε ο Philip Dennison του Πανεπιστημίου της Γιούτα.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Jonathan Overpeck, της σχολής της οικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, τόνισε ότι :"το πρόβλημα δεν είναι η κακοδιαχείριση, αλλά τα δάση και τα λιβάδια μας υπηρετούνται από την αλλαγή του κλίματος συνεχώς."

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications