Ο βοσκός από το Βαρθολομιό που «σαρώνει» στο Facebook
Ο βοσκός από το Βαρθολομιό που «σαρώνει» στο Facebook

Ο Στέλιος Τσεκουρλούκης είναι ένας 25χρονος βοσκός από το Βαρθολομιό του νομού Ηλείας. Αποτελεί μια… εμβληματική μορφή στο facebook και χαιρετά του χιλιάδες φίλους του με στιχάκια σαν κι αυτό:

«Στον έρωτα πάσα δίνω,/γκολ στα δίχτυα σου να βάλει,/να μ’ ερωτευτείς μωρό μου/ και να μη σε χάσω πάλι. Καλημέρες όμορφες και καλή εβδομάδα σε όλους».

Ο νέος βοσκός διαθέτει 150 πρόβατα και έχει αστείρευτο χιούμορ, αποδέχεται τις έξυπνες πλάκες αλλά και τις επιστρέφει. «Μόνο δημοτικό πήγα και μετά…λάκισα», εξομολογείται χαμογελώντας στην «Πατρίς», ο κτηνοτρόφος Στέλιος Τσεκουρλούκης.

Γεννήθηκε το 1993. Παιδί αγροτικής οικογένειας από το Βαρθολομιό. Ο 57χρονος πατέρας κτηνοτρόφος και η 49χρονη μητέρα του εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού. Έχει άλλα πέντε αδέλφια, ένα κορίτσι που αρραβωνιάστηκε και πέντε αγόρια είμαστε στην οικογένεια και όλοι αγωνιζόμαστε καθημερινά, για το μεροκάματο, όπως λέει ο ίδιος.

Ο Στέλιος δεν μετάνιωσε που δεν συνέχισε το σχολείο και συμπληρώνει:
«Όχι μόνο δεν μετάνιωσα που δεν συνέχισα το σχολείο, αλλά να γράψεις ότι ακόμη και αν ξαναγεννιόμουν, πάλι μόνο δημοτικό θα πήγαινα και μετά βοσκός. Η αγάπη μου για τα πρόβατα είναι μεγάλη.

Ήθελα από μικρός να γίνω κτηνοτρόφος, βοσκός. Πήρα από τον πατέρα μου περίπου 80 πρόβατα και σήμερα έχουμε περίπου 150. Είναι μεγάλη αγάπη τα πρόβατα »

Την αγαπά την δουλειά του πάρα πολύ, που απ’ ότι λέει είναι «σκληρή».
«Η δουλειά είναι σκληρή. Το πρωί με τα πρόβατα, το μεσημέρι στο σπίτι για φαγητό και το απόγευμα μέχρι να πέσει ο ήλιος πάλι με τα πρόβατα. Βέβαια έχω και προσωπική ζωή. Βγαίνω τα βράδια με τους φίλους μου, με τις παρέες μου»

Ο Στέλιος έχει ως χόμπι να μαζεύει κουδούνες και γκλίτσες: «Όταν πηγαίνω σε ορεινά χωριά και βρίσκω κουδούνες ή γκλίτσες που μου αρέσουν, τα αγοράζω»

Τέλος ο νεαρός βοσκός προειδοποιεί ότι χάνεται η κτηνοτροφία στην Ελλάδα και ότι τα εισαγόμενα προϊόντα πνίγουν τους ντόπιους παραγωγούς. «Είναι δύσκολη εποχή. Πολλά τα έξοδα, ελάχιστα κέρδη.

Μειωμένες οι τιμές για το γάλα, μας έχει φάει το εισαγόμενο. Η κτηνοτροφία εξαφανίζεται και θα μείνουν λίγοι, αυτοί που πραγματικά την αγαπούν…».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications