Η NASA Έλαβε Μυστηριώδες Σήμα από τον Πλανήτη Άρη
Η NASA Έλαβε Μυστηριώδες Σήμα από τον Πλανήτη Άρη

Από παλιά ο πλανήτης Άρης έχει δημιουργήσει ένα μυστήριο πέπλο γύρω του, του οποίου τα μυστικά προσπαθούν να εξιχνιάσουν οι άνθρωποι. Τα παράξενα ευρήματα που, κατά καιρούς εντοπίζονται, κορυφώνουν το ανεξήγητο, πόσο μάλλον όταν λαμβάνουν ένα μυστηριώδες σήμα…

Ένα από τα ρομποτικά μηχανήματα που έχει στείλει η NASA στον Άρη, το Opportunity Rover, έχει εργαστεί για περισσότερο από 55 φορές, πέρα ​​από την αναμενόμενη διάρκεια ζωής του.

Ωστόσο, έχει μείνει αδρανές εδώ και μήνες ύστερα από μια θύελλα σκόνης στην επιφάνεια του Άρη, η οποία το «κατάπιε» και καθώς έμεινε στο σκοτάδι καθ ‘όλη τη διάρκεια του Ιουνίου 2018, δεν μπορούσε να συλλέξει ηλιακή ενέργεια και να φορτίσει τις μπαταρίες του. Έτσι, τρόπον τινά, το Opportunity Rover πήγε σε χειμερία νάρκη μέχρι να ξαναδεί τον Ήλιο.

Πρόσφατα, το Deep Space Network, ένας αυτοματοποιημένος λογαριασμός Twitter που παρακολουθεί τις δραστηριότητες της NASA, ανακοίνωσε ότι ένας αισθητήρας της Διαστημικής Υπηρεσίας έλαβε δεδομένα από το Opportunity. Κατά συνέπεια, οι επιστήμονες χάρηκαν που το Rover μετά από τόσο καιρό, «ξύπνησε».

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, το εργαστήριο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, απάντησε μέσω Twitter ότι το σήμα δεν ήταν στην πραγματικότητα από το Opportunity.

Αμέσως, στα κοινωνικά δίκτυα ξέσπασε θύελλα από εκτιμήσεις και θεωρίες συνωμοσίας ότι το μυστηριώδες σήμα προήλθε από εξωγήινους, ή ότι κάποιοι κάτοικοι στον Άρη, το ενεργοποίησαν στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν μαζί μας, ή συνέβη καταλάθος προκειμένου οι εκεί κάτοικοι να διαπιστώσουν τι είναι αυτό το άγνωστο γι’ αυτούς αντικείμενο – και άλλες παρόμοιες εικασίες.

Και ενώ πολλοί θα ήθελαν κάτι τέτοιο να είναι αληθινό, το πιθανότερο είναι πως υπάρχει μια πολύ πιο βαρετή και τραγική εξήγηση, σύμφωνα πάντα με τη NASA.

Οι επιστήμονες της JPL λένε ότι το σήμα ήταν ένας ψευδής συναγερμός και πιθανότατα προήλθε από κάποιο σφάλμα στα δεδομένα δοκιμών του Opportunity ή από κάποιο ιό.

Ωστόσο, αυτή η εξήγηση, δεν πτοεί τους συνωμοσιογράφους που ισχυρίζονται ότι η NASA διενεργεί μία μεγάλη συγκάλυψη, όχι μόνο γύρω από αυτό αλλά και σχετικά με πολλά άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τον πλανήτη Άρη.

Άραγε, η NASA κρύβει ενδείξεις μη φυσιολογικών μεταδόσεων; Υπάρχει κάτι παράξενο στο Opportunity; Έχουν δίκιο οι συνομωσιογράφοι; Ή όλα είναι έτσι όπως τα εξηγεί και τα περιγράφει η NASA;

© Σπύρος Μακρής www.diadrastika

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications