Η Κίνα παρουσίασε το συγκρότημα λέιζερ μάχης.
Η Κίνα παρουσίασε το συγκρότημα λέιζερ μάχης.

Το κινεζικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα παρουσίασε το συγκρότημα λέιζερ LW-30 στην έκθεση International Airshow China 2018 στην έκθεση Zhuhai, αναφέρει η Rossiyskaya Gazeta .

Ένα μηχάνημα λέιζερ 30 kW είναι τοποθετημένο στο πλαίσιο ενός τριαξονικού οχήματος, το οποίο παρέχει μεγάλη κινητικότητα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση ενός λέιζερ μάχης θα μειώσει σημαντικά το κόστος των μαχητικών αεροσκαφών, καθώς το "πυροβόλο όπλο" ενός τέτοιου «όπλου» είναι πολύ φθηνότερο από τη χρήση οποιουδήποτε κατευθυνόμενου πυραύλου από το έδαφος.

Οι κινέζοι μηχανικοί έχουν εργαστεί πολύ και με πολύ επιτυχία στη δημιουργία συστημάτων λέιζερ διαφόρων δυνατοτήτων και σκοπών.

Ο συγγραφέας προτείνει να ανακληθεί το ενεργό σύμπλεγμα αντιμέτρου του κύριου άρματος τύπου 99, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει την όραση των πυροβόλων όπλων στα οχήματα μάχης και να απενεργοποιήσει τα οπτικά-ηλεκτρονικά συστήματα διαφόρων όπλων.

Όσον αφορά τα συγκροτήματα λέιζερ που δημιουργήθηκαν προς όφελος της αεροπορικής άμυνας, διεξάγεται έρευνα για το θέμα αυτό σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και της Γερμανίας.

Στη Ρωσία, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, στο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός οικιακού συγκροτήματος λέιζερ υψηλής ισχύος, το οποίο στη συνέχεια ονομάστηκε Peresvet.

Επίσημα στοιχεία σχετικά με το διορισμό αυτών των όπλων δεν υπάρχουν ακόμα. Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το Peresvet μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για την καταπολέμηση των αερομεταφερόμενων συστημάτων επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων τύπων πυραύλων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications