Έχετε Ξαναδεί Γυναίκα στο Τιμόνι της Formula 1; (video)
Έχετε Ξαναδεί Γυναίκα στο Τιμόνι της Formula 1; (video)

Οι γυναίκες κατακτούν ολοένα και περισσότερα «κάστρα» που θεωρητικά φρουρούν και κατέχουν μόνο άντρες. Σιγά-σιγά, λοιπόν, αυτό το πράγμα αρχίζει να αλλάζει και οι ισορροπίες μοιάζουν να απειλούνται με ανατροπή.

Η Alfa Romeo Sauber F1 Team ανακοίνωσε ότι, η δοκιμαστής Tatiana Calderón ολοκλήρωσε με επιτυχία μια προωθητική ενέργεια οδηγώντας για 23 γύρους την Sauber C37 στο Αυτοκινητοδρόμιο Hermanos Rodriguez.

Η Κολομβιανή οδηγός βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου Formula 1 για πρώτη φορά στην καριέρα της. Σύντομα προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις οδήγησης στο υψηλότερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έδειξε την ικανότητα συγκέντρωσης και τα προσόντα της στην ομάδα εντυπωσιάζοντας με την επαγγελματικότητά της και την αφοσίωσή της.

Η Tatiana Calderón, βγαίνοντας από το μονοθέσιο δήλωσε:

«Ήταν μια απίστευτη εμπειρία η οδήγηση της Sauber C37 σήμερα. Η δύναμη, τα φρένα και η πρόσφυση αυτού του μονοθεσίου είναι απίστευτα. Ένιωθα πολύ άνετα στην πίστα. Μετά από μερικούς γύρους συνηθίζεις στην ταχύτητα, το διασκέδασα πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω ομάδα Team, και όσους μου έδωσαν την ευκαιρία και με εμπιστεύτηκαν για να κάνω αυτή τη δουλειά. Είναι μια μέρα που θα την θυμάμαι για πάντα».

Από την πλευρά του, ο Xevi Pujolar, επικεφαλής μηχανικός της ομάδας στην πίστα, δήλωσε:

«Η Tatiana οδήγησε για πρώτη φορά σήμερα μονοθέσιο Formula 1 και έκανε εξαιρετική δουλειά. Είμαστε χαρούμενοι βλέποντάς την να αποδίδει τόσο καλά. Ακόμη μια φορά εντυπωσιαστήκαμε από την αφοσίωσή της και την ηθική της. Είναι σημαντικό για το άθλημα, ανυπομονούμε να δούμε την Tatiana να προοδεύει»

Παρακολουθείστε και ένα σχετικό βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications