10.000 άνθρωποι εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους, 132 πυρκαγιές στο Queensland της Αυστραλίας.
10.000 άνθρωποι εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους, 132 πυρκαγιές στο Queensland της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχει κανένα τέλος στην κρίση της πυρκαγιάς στο Κουίνσλαντ, με τις έντονες συνθήκες καταιγίδας να προβλέπουν ότι θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη την πολιτεία.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξαναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους, καθώς οι πυροσβέστες μάχονται μέχρι 140 πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης κατάστασης των έξι ημερών, χωρίς προηγούμενο.

Η αρμόδια για την πυρκαγιά και έκτακτη υπηρεσία της Queensland Katarina Carroll λέει ότι τα πληρώματα αντιμετώπισαν υψηλές θερμοκρασίες και "αδιανόητες" συνθήκες. "(Αλλά) εξαιτίας όλων των ενεργών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες, έχουμε χάσει ένα ελάχιστο ποσό σπιτιών, ευτυχώς", δήλωσε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Δύο κατοικίες, δύο καμπίνες και 15 υπόστεγα έχουν καταστραφεί, ενώ άλλα 14 σπίτια έχουν υποστεί βλάβη, από τότε που άρχισε η κρίση το Σάββατο.

«Αυτός ο αριθμός θα μπορούσε εύκολα να είναι μεγαλύτερος», είπε.
Τρεις σημαντικές πυρκαγιές συνέχισαν να καίγονται την Πέμπτη στο Tinnanbar, νότια του κόλπου Hervey, του Deepwater και του North Stradbroke Island.

Η μικρή απομονωμένη κοινότητα του Tinnanbar κόπηκε από πυρκαγιά και είπε να αναζητήσει καταφύγιο.
Ο επιθεωρητής πυροσβεστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Queensland, Garry McCormack, δήλωσε ότι η πρώτη από τις τρεις πυρκαγιές την Πέμπτη το βράδυ ήταν μία κοντά στη μικρή πόλη Fraser Coast."Αυτή τη στιγμή κρατάμε τη φωτιά αυτή και είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα προστατεύσουμε αυτή την κοινότητα", δήλωσε.

Έξι άλλες πόλεις διατάχτηκαν να συσκευάσουν τα τιμαλφή τους και να εκκενωθούν καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να οργώνουν στο κεντρικό Κουίνσλαντ.

Στον νότο του κράτους, μια πυρκαγιά στην ανατολική πλευρά του North Stradbroke Island απείλησε τους κατασκηνωτές και τις γραμμές ρεύματος.
Το Γραφείο Μετεωρολογίας έχει προβλέψει ένα ισχυρό κύμα καύσωνα που άρχισε στο βόρειο κράτος και θα μετακινηθεί νότια τις επόμενες ημέρες.

"Γύρω από τον Capricornia, πάνω από το MacKay και την ενδοχώρα, θα είναι και πάλι ζέστη, οπότε μιλάμε για θερμοκρασίες που φτάνουν μέχρι τα μέσα και τους 30 βαθμούς για πολλά μέρη, ίσως ακόμη και να αγγίζουν τους 40.

 

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications