Φρίκη στην Καρδίτσα: 23 άτομα βίαζαν και κακοποιούσαν 10χρονο κοριτσάκι
Φρίκη στην Καρδίτσα: 23 άτομα βίαζαν και κακοποιούσαν 10χρονο κοριτσάκι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδίκαση μιας υπόθεσης που προκαλεί ανατριχίλα, αφού εξετάζει το δράμα το οποίο βίωσε ένα μικρό κοριτσάκι μόλις 10 ετών τότε σε χωριό στην Καρδίτσα.

Από το πρώτο δικαστήριο, που επίσης είχε γίνει στη Λάρισα, (ΜΟΔ) προέκυψαν βαριές ποινές κάθειρξης και φυλάκισης που ξεκινούσαν από 38 χρόνια η μεγαλύτερη έως τους 37 μήνες η μικρότερη, για 23 άτομα. Τα αδικήματα για τα οποία είχαν κριθεί ένοχοι ήταν αποπλάνηση παιδιού, μαστροπεία, ασέλγεια, σωματεμπορία, χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση. Η κοπέλα, η οποία βίωσε αυτόν τον εφιάλτη, τώρα είναι 23 ετών, ωστόσο όπως είχε δεχθεί το πρώτο δικαστήριο οι πράξεις σε βάρος της άρχισαν πριν καν συμπληρώσει τα δέκα της χρόνια

Τα γεγονότα φαίνεται πως συνέβησαν σε χωριά στην Καρδίτσα και αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2009 από τις καταθέσεις του κοριτσιού, όταν εμφανίστηκε στην αστυνομία. Στο πρώτο δικαστήριο (που διήρκησε τρεις μήνες, από τις 19 Σεπτεμβρίου έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2012) η κοπέλα δεν είχε καταθέσει, με το δικαστήριο να απορρίπτει τα αλλεπάλληλα αιτήματα της υπεράσπισης να προσέλθει και να εξεταστεί η ίδια.

Σε γενικές γραμμές προέκυψε πως το κορίτσι εξαναγκάστηκε να εκδίδεται σε γειτονικά χωριά της περιοχής όπου κατοικούσε, έναντι αμοιβής, που κρατούσαν κυρίως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι την προωθούσαν. Η κοπέλα απειλείτο πως θα μάθει ο πατέρας της και πως θα μπουν βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο, και έτσι υπέκυπτε στις εντολές των μαστροπών.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί τον Δεκέμβριο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications