Υπουργός ασφαλείας από κυβερνοεπιθέσεις δεν έχει ιδέα από... υπολογιστές!
Υπουργός ασφαλείας από κυβερνοεπιθέσεις δεν έχει ιδέα από... υπολογιστές!

«Από τα 25 μου, έχω δώσει οδηγίες στους υπαλλήλους και στους γραμματείς μου, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιώ ο ίδιος υπολογιστές», ανέφερε o Yoshitaka Sakurada, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης, όπως μεταδίδει η Guardian.

Ο 68χρονος Ιάπωνας υπουργός, αρμόδιος για θέματα ασφάλειας της χώρας απο κυβερνοεπιθέσεις, προκάλεσε έκπληξη με τις δηλώσεις του όταν παραδέχθηκε ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ υπολογιστή στη ζωή του, ενώ δεν γνωρίζει και το τι είναι το usb. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος, την Τετάρτη, στο κοινοβούλιο αφήνοντας τους πάντες άφωνους.

Σε ερώτηση μάλιστα που του έγινε για το εάν χρησιμοποιούνται μονάδες USB στα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας, εκείνος φάνηκε να μην καταλαβαίνει, προκαλώντας τα επικριτικά σχόλια της αντιπολίτευσης. Για να δικαιολογηθεί, ο Sakurada κατηγόρησε μία συγκεκριμένη βουλευτή της αντιπολίτευσης ότι δεν του είχε δώσει τις ερωτήσεις από πριν και έτσι δεν γνώριζε τι θα ερωτηθεί στο κοινοβούλιο.

Όπως αναμενόταν, οι δηλώσεις του Sakurada, ο οποίος να επισημανθεί, είναι και ο επικεφαλής υπουργός για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν νιώθει ντροπή;»αναρωτήθηκε κάποιος χρήστης του Twitter ενώ κάποιος άλλος έγραψε, ειρωνευόμενος πως «εάν κάποιος hacker βάλει στόχο τον συγκεκριμένο υπουργό, δεν θα καταφέρει να υποκλέψει καμία πληροφορία. Ίσως αυτό να αποτελεί και το πιο καλό σύστημα ασφαλείας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications