Χτυπά καμπάνες ο Στρατηγός Πενταράς …Οι Απειλές της Τουρκίας είναι πραγματικές (video).
Χτυπά καμπάνες ο Στρατηγός Πενταράς …Οι Απειλές της Τουρκίας είναι πραγματικές (video).

Εντός του Οικοπέδου 4 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας πλέει παράνομα από το πρωί το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros», κλιμακώνοντας έτσι την ένταση που επιχειρεί να δημιουργήσει η Άγκυρα στην θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο πρώην Διοικητής της ΚΥΠ Αντιστράτηγος εν Αποστρατεία Αντρέας Πενταράς ανέφερε ότι η εντολή για κατάπλου τoυ Βarbaros στην περιοχή δόθηκε αμέσως μετά τη λήξη της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στην Ελούντα της Κρήτης, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε ο καθορισμός ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

«Η Τουρκία υλοποιεί μία στρατηγική με στόχο να καταστεί στην περιοχή μία μεγάλη δύναμη. Μία μεγάλη δύναμη χωρίς ναυτική παρουσία δεν μπορεί να υπάρχει.

Η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου από την Κυπριακή Δημοκρατία με τις πλατφόρμες, τους αγωγούς κλπ ουσιαστικά εκτοπίζει την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο και δεν συνάδει με την στρατηγική που έχει χαράξει. Και αυτές οι αντιδράσεις της Τουρκίας δεν είναι ρητορικές ούτε για εσωτερική κατανάλωση, είναι πραγματικές»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications