Αγρίνιο: 9 αθωώθηκαν και οι υπόλοιποι έπεσαν στα μαλακά για τις ναφθαλίνες στα σχολεία
Αγρίνιο: 9 αθωώθηκαν και οι υπόλοιποι έπεσαν στα μαλακά για τις ναφθαλίνες στα σχολεία

Ολοκληρώθηκε σήμερα, στο Μονομελές δικαστήριο Ανηλίκων, η πολύκροτη δίκη των 14ων μαθητών, που πέρυσι είχαν κάνει άνω κάτω τις σχολικές κοινότητες της πόλης, ρίχνοντας ναφθαλίνη, με αποτέλεσμα να μην γίνονται μαθήματα.

Σήμερα, το δικαστήριο επέβαλε τις ποινές, σύμφωνα με τις οποίες,για τέσσερις από τους ανήλικους ανατέθηκε η εντατική επιμέλεια στην υπηρεσία ανηλίκων των δικαστηρίων Αγρινίου, μέχρι την ενηλικίωσή τους (18 έτη) ενώ σε έναν απλή προφορική επίπληξη. Οι υπόλοιποι εννέα απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποσύρθηκε η κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οι ανήλικοι μαθητές είχαν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ανήλικοι, ηλικίας από 13 μέχρι 17 ετών, ενεργώντας σε ομάδες που αποτελούνταν από τρία μέχρι και εννέα άτομα, έριχναν ναφθαλίνη σε σχολικά συγκροτήματα.

Οι δράστες από τις 21/09/2017 έως και την 12/10/2017 έριξαν ναφθαλίνη σε εννέα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα κατά τις ημέρες της ρίψης. Συνολικά είχαν συλληφθεί 17 ανήλικοι μεταξύ αυτών δύο Ρομά και ένας Αλβανός.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου μάλιστα στην έρευνά τους τον Οκτώβριο του 2017, βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ναφθαλίνης την οποία οι ανήλικοι είχαν κρύψει μέσα σε φρεάτιο!

sinidisi

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications