Ο Γαβρόγλου «απέβαλε» τον Π. Μελά
Ο Γαβρόγλου «απέβαλε» τον Π. Μελά

«Πέταξαν» τον Π. Μελά από τα σχολεία.Το υπ. Παιδείας θεωρεί «εκπαιδευτικά ακατάλληλη» επίσκεψη των απογόνων των Μακεδονομάχων σε γυμνάσιο

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Ανεπιθύμητοι» φαίνεται ότι ήταν οι απόγονοι των Μακεδονομάχων σε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα, που έγινε στις 12 Οκτωβρίου 2018 στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης.

Το υπουργείο Παιδείας έκρινε ότι η παρουσία απογόνων των Ελλήνων ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας «δεν εγκρίνεται, διότι δεν κρίνεται εκπαιδευτικά κατάλληλη», όπως απάντησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στη διευθύντρια του σχολείου και εκείνη με τη σειρά της στον πρόεδρο του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», που διατηρεί παραρτήματα σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η στάση αυτή του υπουργείου εγείρει μια σειρά ερωτημάτων, ενώ, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της «δημοκρατίας» και πρώην πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Θανάση Καραθανάση, πρόκειται για «αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», Μιχάλη Παπανούση, που κατήγγειλε το περιστατικό, «το υπουργείο απαγόρευσε την είσοδο του συλλόγου στο συγκεκριμένο σχολείο». «Η διευθύντρια του σχολείου μετά τη θετική μας στάση κοινοποίησε την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων στο υπουργείο, προκειμένου και τυπικά να δοθεί η άδεια εισόδου μας στο σχολείο. Δυστυχώς, το υπουργείο δεν έκρινε την παρουσία μας απαραίτητη» λέει ο κ. Παπανούσης στη «δημοκρατία».

Οπως λέει ο κ. Παπανούσης, ο ίδιος και μέλη του συλλόγου επρόκειτο να επισκεφτούν το σχολείο ντυμένοι με την παραδοσιακή μακεδονική στολή για να απαντήσουν στις ερωτήσεις μαθητών. Οταν η διευθύντριά τους κοινοποίησε την απάντηση του υπουργείου έμειναν με το στόμα ανοιχτό. «Μετά λύπης μας σας ενημερώνουμε ότι το αίτημά μας για έγκριση εισόδου στο σχολείο μας δεν έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΕΠΘ, η επίσκεψή σας δεν εγκρίνεται, διότι δεν κρίνεται εκπαιδευτικά κατάλληλη. Κατόπιν τούτου, δεν θα μπορέσουμε, δυστυχώς, να σας αξιοποιήσουμε για να προσφέρουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα μιας πιο βιωματικής προσέγγισης των ιστορικών γεγονότων» αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου προς τον κ. Παπανούση.

Σε επικοινωνία της «δημοκρατίας» με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Ανανιάδη, ο τελευταίος ανέφερε πως δεν έχει ενημέρωση. «Οποιοσδήποτε τρίτος επιθυμεί να εισέλθει στο σχολείο υπόκειται σε αυτή τη διαδικασία» λέει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Απόστολος Αποστολίδης, συμπληρώνοντας πως την άδεια τη δίνει το υπουργείο.

«Aπότοκο της Συμφωνίας Πρεσπών»
«Πρόκειται για απότοκο της Συμφωνίας των Πρεσπών» σχολιάζει ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Θανάσης Καραθανάσης. «Μέχρι πέρσι έκανα ομιλίες σε πολλά σχολεία που με καλούσαν και δεν υπήρχε πρόβλημα. Φαίνεται πως πάμε προς κατάργηση της διαδραστικής διδασκαλίας» λέει.

πηγή www.dimokratianews

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΛΑΟ
"ΚΑΝΤΕ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!!!!!!!!
ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΜΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΕΡ ...
ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΓ.. ΕΚΘΕΣΗΣ
ΚΑΝΤΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝ...."
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications