Τσίπρας: «Πόνεσε η καρδιά μου αλλά έπρεπε να πάει σπίτι του ο Κοτζιάς» - Βίντεο
Τσίπρας: «Πόνεσε η καρδιά μου αλλά έπρεπε να πάει σπίτι του ο Κοτζιάς» - Βίντεο

Σύντομη δήλωση για τις κυβερνητικές εξελίξεις πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγα λεπτά μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, ο Α.Τσίπρας δέχτηκε την παραίτηση Ν.Κοτζιά γιατί του χρεώνει την εξέλιξη της υπόθεσης των Σκοπίων.Ο Α.Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί από κανέναν, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, οποιαδήποτε αναταραχή της ομαλής πορείας της χώρας στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κότζια.

«Πριν από λίγο ο Νίκος Κοτζιάς έθεσε υπόψη μου την παραίτησή του.
Με πόνο καρδιάς την έκανα δεκτή.
Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά και ειλικρινά για την πολύτιμη συμβολή του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας και την πολίτιμη συμβολή του στην κοινή μας προσπάθεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός λίγο πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες.

«Αποφάσισα να αναλάβω εγώ ο ίδιος την θέση του υπουργού Εξωτερικών το επόμενο διάστημα και την ευθύνη του δίνοντας ένα μήνυμα ότι η επιλογή μου αυτή, είναι επιλογή που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών που αναβαθμίζει τον διεθνή ρόλο της χώρας».

"Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση Κοτζιά, Δεν θα ανεχθώ διγλωσσία που θα διαταράξει την πορεία της χώρας" δήλωσε ο Α.Τσίπρας.«Η απόφασή μου να δεχθώ την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και να αναλάβω το υπουργείο είναι μία απόφαση με πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», ανέφερε ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Αποφάσισα εγώ ο ίδιος να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι η επιλογή μου σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για την ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών που αναβαθμίζει τη θέση της χώρας» πρόσθεσε επιπλέον.

Και επανέλαβε:
«Η απόφασή μου είναι και μία απόφαση με πολλαπλά μηνύματα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και στην κυβέρνησή μου θα έλεγα».
Ο Πρωθυπουργός, μάλιστα, έστειλε και μήνυμα προς την ΠΓΔΜ:
«Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και θάρρος.Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία.
Δεν θα δεχτούμε την ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνή οργανισμό με συνταγματική ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας"».
Στην αρχή της δήλωσής του, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε «θερμά και ειλικρινώς» τον κ. Κοτζιά για τη συμβολή του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου και τη συμβολή του στην κοινή προσπάθεια.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications