«Θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο, αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή
«Θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο, αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή

Νέα τουρκική πρόκληση έγινε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο Αιγαίο, κοντά στο Καστελόριζο και λίγο έλειψε να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με το Star, χθες το πρωί πλοίο τους έπλεε προς το Καστελόριζο. Oι ελληνικές αρχές το αντιλήφθηκαν αμέσως και δύο σκάφη του λιμενικού μας το κατεδίωξαν ουσιαστικά και το απομάκρυναν από την περιοχή.

Εν τω μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, απέτρεψε θερμό επεισόδιο ανάμεσα στο «Μπαρμπαρός» και σε ελληνική φρεγάτα νότια του Καστελόριζου: Το αποκάλυψε στο Star ο στρατιωτικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος, την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας θέτει για ακόμα μια φορά θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου!

«Επειδή παράνομα υπήρχαν πολλά πλοία και υποβρύχια των Τούρκων μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Πάιατ είδε τον κίνδυνο, επενέβη και επικοινώνησε με την Τουρκία και με το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη» δήλωσε ο κ. Δρούγος

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μίλησε για το θέμα στην Κάτια Μακρή και τόνισε:

«Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται στην ελληνική Οικονομική Ζώνη, στην περιοχή της Κύπρου, μέσα στα χωρικά ύδατα και προασπίζει την ελληνική περιοχή»

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications