«Συνελήφθη, σύρθηκε για 100 μέτρα και εκεί εκτελέστηκε εν ψυχρώ»
«Συνελήφθη, σύρθηκε για 100 μέτρα και εκεί εκτελέστηκε εν ψυχρώ»

Πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών: Τον προκάλεσαν οι αστυνομικοί

Νέες καταγγελίες και μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας τον θάνατο του Έλληνα ομογενή από πυρά Αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπ. Καραθάνος μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για ένα «καλό παιδί» που «δεν είχε καμία σχέση με οργανώσεις».

Όπως είπε ο ίδιος, «εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Αθήνα και τα Ιωάννινα, τα τελευταία πέντε χρόνια επέστρεψε στο χωριό του, όπου δούλευε ως σιδεράς». «Δεν είχε ενοχλήσει ή ενοχληθεί ποτέ, δεν προκαλούσε, ούτε είχε τσακωθεί με κανέναν», σημείωσε ο κ. Καραθάνος και σημείωσε ότι είχε «έμφυτο πατριωτισμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κατσίφας στόλιζε κάθε χρόνο το χωριό με ελληνικές σημαίες, ενώ μιλώντας για την ημέρα της δολοφονίας, σημείωσε επικαλούμενος αυτόπτη μάρτυρα πως «πριν από τη δολοφονία κάποιος αστυνομικός κατέβασε μία σημαία, κι άρχισαν οι αστυνομικοί να του λένε ‘κάτσε να δεις τις θα πάθεις’».

Τότε, σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία, ο 35χρονος πήγε στο σπίτι του να πάρει μία σημαία και πήρε και το όπλο.

«Μετά την επιχείρηση συνελήφθη στη Δεξαμενή και σύρθηκε για 100 μέτρα και εκεί εκτελέστηκε εν ψυχρώ», δήλωσε, ενώ σημείωσε ότι ο ιατροδικαστής των Ιωαννίνων μεταβαίνει στην Αλβανία, καθώς και δύο πραγματογνώμονες και ένας δικηγόρος από την Ελλάδα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications