Σαλβίνι στον μεθύστακα Γιούνκερ: «Εγώ μιλάω μόνο με ανθρώπους που είναι νηφάλιοι»!
Σαλβίνι στον μεθύστακα Γιούνκερ: «Εγώ μιλάω μόνο με ανθρώπους που είναι νηφάλιοι»!

Επιτέλους, βρέθηκε κάποιος ο οποίος μίλησε όπως αρμόζει και χωρίς καθωσπρεπισμούς στον θρασύτατο μεθύστακα Γιούνκερ, βάζοντάς τον στην θέση του. Πρόκειται για τον επικεφαλής της Λέγκας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης συνασπισμού στην Ιταλία, Ματέο Σαλβίνι.

Όλα άρχισαν μετά την λήξη του Eurogroup, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να τονίζει ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια νέα κρίση σαν της Ελλάδας, μια κρίση της Ιταλίας αυτήν την φορά».

Ο Σαλβίνι δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση του Γιούνκερ:
«Οι δηλώσεις και οι απειλές του Γιούνκερ και άλλων υψηλόβαθμων γραφειοκρατών της ΕΕ συνεχίζουν να αυξάνουν τα σπρεντ. Είμαστε έτοιμοι να αξιώσουμε αποζημίωση από αυτούς που θέλουν να βλάψουν την Ιταλία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε συνδέσει την τύχη της Ιταλίας με εκείνη της Ελλάδας, να υποχρεωθεί δηλαδή σε πακέτο στήριξης.

Και ο Σαλβίνι επανήλθε δριμύτερος με δηλώσεις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση:
«Εγώ μιλάω μόνο με ανθρώπους που είναι νηφάλιοι και δεν κάνουν συγκρίσεις που δεν στέκουν πουθενά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα έπρεπε να πίνει δύο ποτήρια νερό προτού μιλήσει για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ιταλία με το χρέος της. εξισώνοντας την Ιταλία με την Ελλάδα τρέλανε τα σπρεντ».
Ο Σαλβίνι έβαλε στην θέση του τον προκλητικό αλκοολικό που χρησιμοποίησε το (θλιβερό) παράδειγμα της Ελλάδας προκειμένου να… φρονηματίσει τους Ιταλούς.

Μην περιμένετε, βεβαίως, από τους εγχώριους πολιτικάντηδες του «Συνταγματικού τόξου» να μιλήσουν με αυτόν τον τρόπο στον έχοντα πολύ κακή σχέση με την νηφαλιότητα Γιούνκερ.
Τόσο σ’ αυτόν όσο και στους υπόλοιπους εκπροσώπους των διεθνών τοκογλύφων το μόνο που ξέρουν είναι να κάθονται μπροστά τους «κλαρίνο» όταν δέχονται διαταγές απ’ αυτούς…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications