Η  νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Η  νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

«Αισθάνομαι τιμητικό βάρος, θα ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις» δήλωσε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που συνταξιοδοτείται το 2023 - Ποιοι ορίσθηκαν σε θέσεις αντιπροέδρων σε ΣτΕ και Αρειο Πάγο Για πρώτη φορά στην ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην ηγεσία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου υπάρχει άρωμα γυναίκας, καθώς, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, νέα πρόεδρος για την επόμενη τετραετία (έως το 2023) ανέλαβε η έως σήμερα αντιπρόεδρος, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, οι δύο νέοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ είναι ο Δημήτρης Σκαλτούνης και Μιχάλης Πικραμένος.Ακόμη, τρεις νέοι αντιπρόεδροι στον Άρειο Πάγο είναι ο αρχαιότερος αρεοπαγίτης Ιωσήφ Τσαλαγανίδης που είχε παραληφθεί και ήρθε πρώτος στην προτίμηση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και οι αρεοπαγίτες Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκκοτίνη.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε τα εξής:«Αισθάνομαι την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την οποία με επέλεξε το Υπουργικό Συμβούλιο, ως τιμητικό βάρος, που με καλεί να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Και έχω την ελπίδα ότι, σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου, το Ανώτατο Δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, θα προχωρήσει όπως απαιτεί η παράδοσή του και ο συνταγματικός του ρόλος, στα πλαίσια του κράτους δικαίου και της δημοκρατικής παράδοσης της χώρας».

Η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, είναι γόνος δικαστικής οικογένειας από την Θεσσαλονίκη. Ο αείμνηστος πατέρας της νέας προέδρου του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ ήταν μέλος της σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου - Γιώργου Κοσκωτά και για κάποιο διάστημα μάλιστα προήδρευσε.

ΥΓ: Ο συριζα βάζει αριστερές στην λεγόμενη "δικαιοσύνη" ??

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications