Επικεφαλής της NASA – Δεν αποκλείουμε την ύπαρξη ζωής στο ηλιακό μας σύστημα
Επικεφαλής της NASA – Δεν αποκλείουμε την ύπαρξη ζωής στο ηλιακό μας σύστημα

Ο επικεφαλής της NASA Τζιμ Μπραϊντενστάιν, κατά την διάρκεια διάλεξης που έδωσε στο πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας με θέμα τις προοπτικές εξερεύνησης του Διαστήματος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της ύπαρξης ζωής στο ηλιακό μας σύστημα.

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη αστρονόμοι που διερευνούν υλικό από διάφορα τηλεσκόπια, ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο διάστημα έχει εντοπιστεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός μυστήριων σημάτων από το βαθύ Διάστημα και δη από άλλους γαλαξίες.

Όπως αναφέρει ο Independent τα συγκεκριμένα σήματα μπορεί και να εκληφθούν ως πιθανότητα επικοινωνίας από κάποια εξωγήινη μορφή ζωής.

Αυστραλοί αστρονόμοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των σημάτων που εντοπίστηκαν από τα τηλεσκόπια που «σαρώνουν» το Διάστημα, ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστος.

Σύμφωνα με το space.com οι επιστήμονες από την Αυστραλία δήλωσαν δημοσίως ότι ο αριθμός των ραδιοσημάτων και η συχνότητα στην οποία εκπέμπουν αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η NASA πάντως είναι γνωστό ότι ερευνά το ενδεχόμενο ύπαρξης μικροβιακής ζωής στο υπέδαφος του Άρη και στους υπόγειους ωκεανούς που πιστεύεται ότι κρύβονται στο εσωτερικό ορισμένων δορυφόρων, όπως η Ευρώπη του Δία και ο Εγκέλαδος του Κρόνου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications