Ένα κοριτσάκι έχει ασυνήθιστα μεγάλα μάτια  λόγω μιας σπάνιας γενετικής δυσλειτουργίας
Ένα κοριτσάκι έχει ασυνήθιστα μεγάλα μάτια  λόγω μιας σπάνιας γενετικής δυσλειτουργίας στα μάτια

Η 2χρονη Melanie Dickerson γεννήθηκε με το σύνδρομο Accenfeld-Rieger και έχει μια διαταραχή στο πρόσθιο τοίχωμα των ματιών της. Πρόκειται για μια αρκετά σπάνια κληρονομική ασθένεια που συμβαίνει σε ένα παιδί στα 200 χιλιάδες. Λόγω αυτής της ανωμαλίας έχει μια τρομακτική όψη.

Η Melanie δεν έχει άλλα συμπτώματα, αφού τα μισά από τα παιδιά με σύνδρομο Achenfeld-Rieger έχουν γλαύκωμα, και πολλά έχουν κώφωση. Στην Melanie όλες οι άλλες ανωμαλίες αυτού του συνδρόμου δεν υπάρχουν,μονο ότι ειναι ευαίσθητη στο φως και πρέπει να φοράει γυαλιά ηλίου.

Σύμφωνα με τη μητέρα του κοριτσιού, την Carina Martinez, πολλοί περαστικοί φοβούνται πολύ από την εμφάνισή της. Τα μάτια του κοριτσιού μπορεί να θυμίζουν τα μάτια των εξωγήινων ή τους λαϊκούς χαρακτήρες των αστικών θρύλων όπως τα περίεργα παιδιά με μαύρα μάτια.

Όμως η ίδια θεωρεί ότι τα μάτια της κόρης της ειναι πολύ όμορφα. Όταν γεννήθηκε η Melanie, κανείς δεν παρατήρησε τίποτα ασυνήθιστο στα μάτια της. Όμως, όσο μεγάλωνε τόσο περισσότεροι άρχισαν να παρατηρούν ότι οι κόρες των ματιών της είναι πολύ μεγάλες και εξαιτίας αυτού σχεδόν δεν υπάρχει λευκό μέρος στα μάτια της Melanie.

Ήταν επίσης σαφές ότι Melanie άρχισε ενοχλείτε στο έντονο φως και έπρεπε να φοράει γυαλιά. Στη συνέχεια οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πάσχει από το σύνδρομο Achenfeld-Rieger και είπαν στους οι γονείς της ότι το κορίτσι έχει 50% πιθανότητες εμφάνισης γλαυκώματος. Προς το παρόν η Melanie βλέπει κανονικά,λόγω του γεγονότος ότι στην ηλικία των 5 μηνών υποβλήθηκε σε μια επέμβαση στα μάτια της.

Η μητέρα της ελπίζει ότι η κόρη της δεν θα έχει προβλήματα με τους συνομηλίκους της στο μέλλον, επειδή τα παιδιά θα παρατηρήσουν αμέσως ότι τα μάτια της είναι διαφορετικά από τα δικά τους. Η Karina Martinez βρήκε 40 άτομα με παρόμοιο σύνδρομο και προσπαθεί να πάρει συμβουλές από αυτούς για το πώς να ζουν με μια τέτοια ανωμαλία, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα όρασης της κόρης της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications