Έκανε το 13 και 7/11 του απολυτηρίου… 18 για να προσληφθεί! Κάθειρξη 10 ετών σε γυναίκα- αστυνομικό
Έκανε το 13 και 7/11 του απολυτηρίου… 18 για να προσληφθεί! Κάθειρξη 10 ετών σε γυναίκα- αστυνομικό

Απίστευτη η υπόθεση που εκδικάστηκε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Κατηγορούμενη ήταν μια αστυνομικός η οποία καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη επειδή νόθευσε τη βαθμολογία του απολυτηρίου Λυκείου προκειμένου να προσληφθεί ως συνοριοφύλακας.

Όπως έγινε γνωστό, η κατηγορούμενη είχε αποφοιτήσει από Λύκειο της Ημαθίας με βαθμό 13 και 7/1. Ωστόσο, όταν πήρε μέρος στον διαγωνισμό πρόσληψης συνοριοφυλάκων το 2000 κατέθεσε δικαιολογητικά στα οποία η βαθμολογία απολυτηρίου εμφανιζόταν να είναι κάτι παραπάνω από 18.

Με αυτή τη βαθμολογία κατάφερε να πετύχει την πρόσληψή της, ωστόσο η πλαστογραφία αποκαλύφθηκε, 15 χρόνια αργότερα, όταν με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ξεκίνησαν έρευνες για την πλαστότητα ή μη πτυχίων υπαλλήλων που προσελήφθησαν στο Δημόσιο.

Η αστυνομικός υπηρέτησε στην υπηρεσία επί 15 έτη και εισέπραξε αποδοχές που ξεπερνούν τις 260.000 ευρώ και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση της εξακολούθησης επί μακρό χρονικό διάστημα.

Στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιους δικηγόρους και κρίθηκε ένοχη για την απάτη. Βέβαια το δικαστήριο της αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την αποκάλυψη της πράξης και η επιβληθείσα ποινή έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications