Ιωάννινα: Ζωοκλέφτες και ιερόσυλοι οι αλλοδαποί δράστες 28 κλοπών
Ιωάννινα: Ζωοκλέφτες και ιερόσυλοι οι αλλοδαποί δράστες 28 κλοπών

Δεν έβαζαν όρια στο είδος των κλοπών που έκαναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες δύο αλλοδαποί, από τους οποίους συνελήφθη ο ένας στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων! Εκκλησίες, σπίτια, μαγαζιά αποθήκες και οχήματα βρίσκονταν στο στόχαστρό τους και είχαν διαπράξει συνολικά 28 κλοπές!

Στα ίχνη του 41χρονου που συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ήδη ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ιωαννίνων για διακεκριμένες κλοπές, οδήγησε η επίμονη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας οι οποίοι γνωρίζουν και τα στοιχεία του συνεργού του που αναζητείται. Ο 41χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, που του απήγγειλε την ίδια κατηγορία για διακεκριμένες κλοπές.

Οι δράστες «χτυπούσαν» τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζίτσας και έκλεβαν χρήματα, χρυσαφικά , δίκυκλα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα, ακόμη και… ζώα, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά σε αξία τα 29.000 ευρώ.

Ως τώρα, διαπιστώθηκε ότι διέρρηξαν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Μεγάλο Γαρδίκι και άρπαξαν τα χρήματα από το παγκάρι, ενώ διέπραξαν ακόμη επτά διαρρήξεις σε σπίτια στις περιοχές Κρύα, Ελεούσα, Κάτω Λαψίστα και Πέραμα, τρεις κλοπές από αποθήκες αγροκτημάτων σε Κρύα, Αγία Μαρίνα και Βουνοπλαγιά, έξι διαρρήξεις σε καφενεία, ένα φαρμακείο και ένα κομμωτήριο στις περιοχές Πρωτόπαππα, Κληματιά, Λιγοψά και Ζωοδόχο, μια κλοπή από Ι.Χ. φορτηγό στην Αμπελιά Ιωαννίνων.

Οι δράστες έκλεψαν ακόμη τέσσερα δίκυκλα από τις περιοχές Πέραμα, Κληματιά, Ζωοδόχο και Ροδοτόπι, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτια, μια αποθήκη και έναν στάβλο στις περιοχές Αγία Μαρίνα, Ροδοτόπι, Κρύα και Βουνοπλαγιά και έκλεψαν ζώα από ένα αγρόκτημα στην Αγία Μαρίνα. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες κλοπές που ενδέχεται να έχουν διαπράξει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications