Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Frederick Valentich, το 1978…
Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Frederick Valentich, το 1978…

Ο Frederick Valentich ήταν ένας Αυστραλός πιλότος, ο οποίος εξαφανίστηκε εξαιρετικά μυστηριωδώς, καθώς πραγματοποιούσε μια εκπαιδευτική πτήση 235 χιλιομέτρων, με ένα αεροπλάνο τύπου Cessna 182L, πάνω από τον Πορθμό Bass, που χωρίζει την Τασμανία από την αυστραλιανή ενδοχώρα.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του νεαρού Frederick, που μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί, παραμένει ένας δυσεπίλυτος γρίφος για δυνατούς λύτες, δίνοντας τροφή σε όσους πιστεύουν στην ύπαρξη ιπτάμενων δίσκων και εξωγήινων πλασμάτων.

Συγκεκριμένα, αργά το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου του 1978, ο 20χρονος Frederick, κατά την ώρα της πτήσης του, ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Μελβούρνης ότι στα τριακόσια περίπου μέτρα, ακριβώς πάνω από το αερόσκαφός του, φάνηκε ξαφνικά ένα πελώριο παράξενο αεροσκάφος, το οποίο έμοιαζε να τον ακολουθεί.

Το περιέγραψε ως ένα πολύ μακρύ και ιδιαιτέρως φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο με τέσσερα πράσινα φώτα, που φαινόταν να “παίζει” μαζί του. Τότε, ο Frederick Valentich ακούστηκε για τελευταία φορά να λέει στον Πύργο Ελέγχου: “Μα, αυτό δεν είναι αεροπλάνο!”

Ευθύς, η μηχανή του Cessna άρχισε να δυσλειτουργεί και να μην υπακούει στις εντολές του πιλότου, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε ένας αλλόκοτος μεταλλικός ήχος από τον ασύρματό του. Ο Frederick και το μονοκινητήριο αεροπλάνο του εξαφανίστηκαν.

Ο πατέρας του Frederick Valentich, δώδεκα ημέρες μετά την εξαφάνιση του γιου του και αφού οι Αρχές είχαν βρεθεί πια σε απόλυτο αδιέξοδο σχετικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό του, βεβαίωνε πως ο γιος του είχε απαχθεί από εξωγήινα όντα.

“Τίποτε άλλο δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή την υπόθεση. Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ο γιος μου είναι ζωντανός και σε ζει καλά σε κάποιον μακρινό πλανήτη, παρά νεκρός στον βυθό της θάλασσας”, ισχυριζόταν με βεβαιότητα ο Guido Valentich.

Δύο ολόκληρες εβδομάδες μετά το αινιγματικό αυτό περιστατικό, δεν είχε βρεθεί κανένα στοιχείο, που να έδειχνε ότι ο Αυστραλός πιλότος Frederick Valentich είχε πέσει θύμα μιας συνηθισμένης συντριβής ελαφρού αεροπλάνου.

Ένας Ομοσπονδιακός επίσημος, που διερευνούσε την υπόθεση, δήλωσε ότι “η εξαφάνιση του νεαρού πιλότου και του αεροσκάφους του αποτελούσαν ένα πραγματικό μυστήριο και ότι θα έπρεπε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτά που φάνταζαν απίθανα”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 02/11/1978…

strangepress.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications