Για 26 χρόνια ζούσε με χειρουργικό εργαλείο στην κοιλιά του
Για 26 χρόνια ζούσε με χειρουργικό εργαλείο στην κοιλιά του

Ο ασθενής είχε αφαιρέσει μια κοιλιακή κήλη το 1992 και έκτοτε ένιωθε πάντα ένα πόνο. Η αιτία: μια χειρουργική λαβίδα 15 εκατοστών, κοντά στο παχύ έντερο.

Ο 50χρονος άνδρας πέρασε τη μισή ζωή του με ένα «ξεχασμένο» χειρουργικό εργαλείο μέσα στην κοιλιακή του κοιλότητα το περιστατικό έγινε στην Βιρμανία της νοτιοανατολικής Ασίας. Τον περασμένο Αύγουστο το αντικείμενο αφαιρέθηκε και τώρα η οικογένειά του ζητάει από την κυβέρνηση της χώρας να δώσει αποζημίωση ο γιατρός που φέρεται ότι είναι υπεύθυνος για ότι συνέβη, ανέφερε η εφημερίδα Eleven Myanmar .

Ο ασθενής, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για κοιλιακή κήλη το 1992, επισκεπτόταν συχνά τα νοσοκομεία για τον πόνο που ένιωθε κατά τη διάρκεια των 26 ετών! χωρίς καμία θεραπεία που του έλεγαν να είναι αποτελεσματική. Φέτος μετά από έντονο πόνο, αποφάσισαν να βγάλουν μια ακτινογραφία που έδειξε την αιτία, μια χειρουργική λαβίδα 15 εκατοστών.

Ο γιος του θύματος κατέθεσε ένα μήνα πριν καταγγελία, με πλήρη ιατρικά αρχεία, αλλά δεν έχει λάβει καμία απάντηση και είπε ότι «οι αρχές δεν έχουν κάνει τίποτα» .

Όπως υποστηρίζει, ο πατέρας του είναι σε πολύ κακή κατάσταση και έχουν οικονομικές δυσκολίες. "Υποφέραμε για πολύ καιρό. Δεν λαμβάνουμε βοήθεια και η κατάσταση χειροτερεύει. Επισκέφθηκαν το νοσοκομείο ζητώντας τη βοήθειά τους, αλλά του λένε ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη.

 

Ο γιατρός που του έκανε την επέμβαση και ειναι σε σύνταξη πια, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το λάθος λέει ότι χωρίς την επέμβαση τότε θα είχε πεθάνει και πιστεύει ότι του «έσωσε τη ζωή». Εξήγησε ότι τα χειρουργικά εργαλεία είναι ευθύνη των νοσοκόμων και οχι των χειρούργων , και επίσης για το λάθος φταίνε οι συνθήκες εργασίας εκείνη τη εποχή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications