Επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας Κατσίφα: Συνέρραψαν τα τραύματα και έπλυναν τη σορό – Οι Αλβανοί εκτελεστές σβήνουν τα ίχνη τους
Επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας Κατσίφα: Συνέρραψαν τα τραύματα και έπλυναν τη σορό – Οι Αλβανοί εκτελεστές σβήνουν τα ίχνη τους

Την στιγμή που οι αποκαλύψεις πίσω από τη προβοκατόρικη δολοφονία του ήρωα Κατσίφα συνεχίζονται, οι αλβανικές αρχές και οι δολοφόνοι που τις στελεχώνουν, φρόντισαν να σβήσουν τα ίχνη τους από τη σορό του εθνομάρτυρα, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας του.

Η RENEA είχαν προφανώς εντολή από ανώτερους να δολοφονήσουν τον Κ. Κατσίφα και τώρα τρέχουν να «κουκουλώσουν” το έγκλημά τους, επιτρέποντας σε Έλληνα ιατροδικαστή να μελετήσει τη σορό για μόλις πέντε λεπτά.

Κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να ρίξει φως στις συνθήκες δολοφονίας του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης από Ελληνα ιατροδικαστή, φρόντισαν να εξαφανίσουν οι αλβανικές αρχές.
Ο Ελληνας ιατροδικαστής κ.Θ.Βουγουκλάκης είδε τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα για μόλις πέντε λεπτά. Το μόνο που πρόλαβε να διαπιστώσει ήταν ότι τα τραύματα έχουν συρραφεί και το πτώμα έχει πλυθεί.

Οι δύο αυτές κινήσεις έχουν εξαφανίσει σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσε να εντοπίσει ο ιατροδικαστής. Τα νέα δεδομένα έκανε γνωστά ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος.

Όπως είπε ο κ.Γιοβανόπουλος η σορός φέρει δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στην καρδιά. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής, ωστόσο, τα τραύματα έχουν συρραφεί και το πτώμα έχει πλυθεί.
«Μας επετράπη να το δούμε μόνο για πέντε λεπτά», είπε ο κ.Γιοβανόπουλος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ήταν κατηγορηματικός ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν έφερε τραύματα στα πόδια, πράγμα που θα ήταν ένδειξη ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί θα είχαν κάνει προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, αντί να τον σκοτώσουν.

Οι διαπιστώσεις αυτές έρχονται μετά την πολύωρη προσπάθεια των αλβανικών αρχών να μην επιτρέψουν καν να εξεταστεί η σορός του ομογενούς από Ελληνα ιατροδικαστή, όπως ευθύς εξαρχής ζητούσε η οικογένεια Κατσίφα.
Χρειάστηκε διπλωματική παρέμβαση για να επιτραπεί η εξέταση από τον Έλληνα ιατροδικαστή, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ωστόσο, επί της ουσίας την απαγόρευσαν de facto αφού συνέραψαν τα τραύματα και έπλυναν τη σορό.

Κάλεσαν την Ελληνίδα πρέσβη στα Τίρανα στο αλβανικό ΥΠΕΞ
Στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη το βράδυ της Τρίτης, η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα, Ελένη Σουράνη. Σύμφωνα με το αλβανικό ΥΠΕΞ, η πρέσβης ενημερώθηκε για τη σαφή θέση των αλβανικών αρχών σχετικά με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Το αλβανικό υπουργείο σημειώνει ότι «στην πρέσβειρα ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την Αλβανική Εισαγγελία».

«Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας», προσθέτει.
Η αντίδραση της αλβανικής κυβέρνησης έρχεται την ώρα που έγινε γνωστό ότι η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας θα ερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications