Στο Στρατοδικείο παραπέμπονται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης-Κούκλατζης
Στο Στρατοδικείο παραπέμπονται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης-Κούκλατζης

Στο Στρατοδικείο παραπέμπονται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης που είχαν συλληφθεί εντός τουρκικού εδάφους από άνδρες της Στρατοχωροφυλακής και αποφυλακίστηκαν μετά από περίοδο κράτησης στις φυλακές Αδριανούπολης επί 168 ημέρες.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που διατάχθηκε για το συμβάν και εντός των επομένων ημερών θα επιδοθούν σε δέκα τουλάχιστον πρόσωπα οι εγκλήσεις για την παρουσίαση τους στο Στρατοδικείο.

Ως γνωστόν και μάλιστα από την πρώτη στιγμή μετατέθηκαν οι στρατιωτικοί διοικητές στην ευθύνη των οποίων ήταν οι Μητρετώδης και Κούκλατζης. Προφανώς οι διοικητές συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των κατηγορουμένων στο Στρατοδικείο.

Πηγές του ΥΠΕΘΑ επιβεβαίωσαν στο zougla.gr την είδηση χωρίς περαιτέρω σχόλια, ενώ σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη διοικητική διερεύνηση για το ζήτημα.

Προκαλεί ωστόσο εντύπωση αυτή η εξέλιξη. Για να καταλήξει η στρατιωτική δικαιοσύνη σε μία τέτοια απόφαση και να παραπέμψει 10 στρατιωτικούς στο Στρατοδικείο σημαίνει πώς η διαταχθείσα ΕΔΕ κατέληξε σε ξεκάθαρα συμπεράσματα ως προς τις ευθύνες, τις αστοχίες, πιθανώς ακόμη και αμέλεια που διαπιστώθηκαν πριν ,κατά τη διάρκεια και μετά το συμβάν επί της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications