Μυστική «διέλευση στη σήραγγα του κάτω κόσμου» που ανακαλύφθηκε κάτω από τη μεξικανική πυραμίδα.
Μυστική «διέλευση στη σήραγγα του κάτω κόσμου» που ανακαλύφθηκε κάτω από τη μεξικανική πυραμίδα.

Αρχαιολόγοι στο Μεξικό έχουν ανακαλύψει μια μυστηριώδη σήραγγα και θάλαμο κάτω από την Πυραμίδα της Σελήνης στην αρχαία πόλη Teotihuacán.

Ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού (INAH) και το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM) βρήκαν τους κρυμμένους χώρους στη διάσημη περιοχή κοντά στο Μεξικό.

Με διάμετρο 49 πόδια, ο θάλαμος μπορεί να είναι ένας τελετουργικός χώρος που χρησιμοποιήθηκε για κηδείες, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το κρυμμένο δωμάτιο και η σήραγγά του θα μπορούσαν να συνδεθούν με την αντίληψη του αρχαίου πολιτισμού για τον υπόκοσμο, λένε, σε δήλωση .

Ο θάλαμος και η σήραγγα ανακαλύφθηκαν με χρήση τεχνολογίας ηλεκτρικής αντίστασης το καλοκαίρι του 2017. Τα αποτελέσματα της μελέτης των αρχαιολόγων μόλις ανακοινώθηκαν.
Ανθρώπινοι σκελετοί έχουν βρεθεί σε άλλες σήραγγες που ανασκάπτονται στην Πυραμίδα της Σελήνης, προκαλώντας εικασίες ότι παρόμοια απομεινάρια μπορεί να βρίσκονται μέσα στο νεοανακαλυμμένο τούνελ.

Η σήραγγα, η οποία εκτείνεται στο νότιο τμήμα του Plaza της Σελήνης του Teotihuacán, είναι το τελευταίο συναρπαστικό εύρημα για να ρίξει φως στην αρχαία ιστορία του Μεξικού. Μια αρχαία μάσκα που απεικονίζει έναν βασιλιά μάγιας του 7ου αιώνα, για παράδειγμα, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο νότιο Μεξικό.

Μια τεράστια ποικιλία από κρανία που θάφτηκαν κάτω από τους δρόμους της σύγχρονης πόλης του Μεξικού αποκαλύπτουν επίσης τις τρομερές λεπτομέρειες της ανθρώπινης θυσίας των Αζτέκων.

Η περιοχή υπήρξε κάποτε το επίκεντρο της πόλης των Τζοτσοτλάνων των Αζτέκων - μια οργιστική περιοχή όπου εκτελέστηκαν ανθρώπινες θυσίες για να τιμήσουν τους θεούς.

corfiatiko

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications