Βόλος: Του βγήκε ξινή η διασκέδαση για το πτυχίο που πήρε – Τα 5 ποτά που θα πληρώσει πολύ ακριβά.
Βόλος: Του βγήκε ξινή η διασκέδαση για το πτυχίο που πήρε – Τα 5 ποτά που θα πληρώσει πολύ ακριβά.

Βγήκε έξω να διασκεδάσει, καθώς πέρασε το τελευταίο μάθημα που χρωστούσε στο Πανεπιστήμιο, όμως μετά το ξενύχτι και την κατανάλωση αλκοόλ έπιασε τιμόνι και οδήγησε με αποτέλεσμα στην Καρτάλη να προσκρούσει σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα…

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε χθες (11-10-2018) για να δικαστεί ένας 24χρονος Βολιώτης. Ο 24χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, καθώς οδηγούσε μεθυσμένος στην Κ. Καρτάλη και προκάλεσε τροχαίο. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, ούτε εκείνου του έντιμου πρότερου βίου.

Κρίθηκε ένοχος παρά το γεγονός ότι ο φίλος του που εξετάστηκε ως μάρτυρας στο Δικαστήριο επισήμανε ότι ο 24χρονος δεν έχει απασχολήσει ξανά, ότι είναι εργατικό παιδί και ότι δεν συνηθίζει να καταναλώνει αλκοόλ.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου για την υπόθεση
«Η διασκέδαση και η κατανάλωση αλκοόλ δεν απαγορεύονται. Απαγορεύεται, όμως, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης», επισήμανε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου απευθύνοντας ερωτήσεις στον μάρτυρα.

Η απόφαση καταδίκης του 24χρονου ελήφθη παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε το λάθος του στο Δικαστήριο και ισχυρίστηκε ότι όταν έπιασε τιμόνι δεν είχε αντιληφθεί ότι τον είχε επηρεάσει το αλκοόλ.

Ο κατηγορούμενος είχε καταναλώσει πέντε ποτά και το αλκοτέστ έδειξε ότι οδηγούσε ενώ είχε ποσοστό αλκοόλ στο αίμα που αντιστοιχεί σε 2,02 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Ο διάλογος του εισαγγελέα με τον κατηγορούμενο

«Έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε ανύποπτη χρονική στιγμή ενώ βρισκόμουν στην Καρτάλη. Είχα τη πρώτη ταχύτητα επειδή είχα χάσει τον έλεγχο όμως δεν πρόλαβα να σταματήσω και επέπεσα σε άλλο αυτοκίνητο», περιέγραψε ο ίδιος στο Δικαστήριο, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο έδρας πότε αντιλήφθηκε ότι δεν έπρεπε να οδηγήσει.

«Αυτές οι διατάξεις για τον ΚΟΚ είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Και για την προστασία της δική σας και για την προστασία των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου», επισήμανε παίρνοντας τον λόγο ο εισαγγελέας έδρας, ο οποίος πρότεινε ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

Εντούτοις, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον 24χρονο σε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών, ενώ του επέβαλε και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για δύο μήνες.

Επισημαίνεται ότι αυτόφωρη διαδικασία για την οδήγηση υπό την επίδραση μέθης ακολουθείται όταν ο οδηγός ενός οχήματος οδηγεί έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα σε πάνω από 0,61 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications