Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’: Πάσχω από καρκίνο και δίνω τη δική μου μάχη
Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’: Πάσχω από καρκίνο και δίνω τη δική μου μάχη

Την δική του μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο Λονδίνο για λαμπαροσκόπηση.

Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να γνωρίζει ο κάθε άνθρωπος την ασθένεια του και εξήγησε ότι «υπάρχουν στο συκώτι μου δύο ογκίδια.

Μου έκοψαν το έντερο, έφυγε το καρκινογόνο, το ένωσαν, και μου είπαν πως εκείνο που εναπόκειται πλέον είναι να γίνουν οι χημειοθεραπείες ούτως ώστε αν παρ’ ελπίδα έφυγαν καρκινογόνα κύτταρα και πήγαν οπουδήποτε, με τις χημειοθεραπείες θα σκοτωθούν αλλά και θα συρρικνωθούν τα δύο ογκίδια που είναι στο συκώτι».

Ανέφερε επίσης ότι, την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου θα υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση για αφαίρεση των δύο συρρικνομένων όγκων από το συκώτι του.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποι μας δεν έχουν την ευχέρεια να μεταβούν στο εξωτερικό για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο επεσήμανε την αναγκαιότητα του ΓΕΣΥ.

«Έχω πει πολλές φορές στον Πρόεδρο ότι το ΓΕΣΥ πρέπει να γίνει.
Του έχω πει, όταν έρχονται κοντά μου κύριε Πρόεδρε να ζητήσουν βοήθεια θυμάμαι και την περίπτωση τη δική μου που πήγα δύο φορές στο εξωτερικό για να κάνω επέμβαση στη σπονδυλική μου στήλη, όπως πήγατε κι εσείς στο εξωτερικό για να δείτε την υγεία σας. Ο φτωχός ο κόσμος;

Όσοι έρχονται κοντά μας δεν τους κλείνουμε την πόρτα.
Όλους τους βοηθούμε να βρουν την υγεία τους. Πολλές φορές πουλούν την περιουσία τους για να βρουν την υγεία τους.
Άρα πρέπει να γίνει το ΓΕΣΥ.

Και πρέπει να καταβάλεις μεγάλες προσπάθειες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοποες
Από τη μέρα που έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο ο Αρχιεπίσκοπος, εξήγησε πως άλλαξε και μερικά πράγματα που μέχρι τότε παρέβλεπε, αφού πλέον δεν συνεχίζει να το κάνει.

«Είπα ότι δεν πρέπει ν’ αφήνω εκκρεμότητες γιατί πλέον δεν ξέρω πότε φεύγω.
Αν φύγω ξαφνικά δε θέλω ν’ αφήσω κανένα πρόβλημα να υπάρχει μέσα στην Εκκλησία, όπως βρήκα εγώ».

Post A Comment:

1 comment

Εσπεροςείπε...

Δεν χρειάζεται να πάει εξωτερικό. Στην Θεσσαλονίκη ήρθε μια θαυματουργή εικόνα της Μαριάμ, να πάει μια βόλτα να προσκυνήσει, μπορεί να τον κάνει καλα

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->