Οι αριστεροί κουβάλησαν και το USS Mount Whitney του 6ου Αμερικανικού Στόλου στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]
Οι αριστεροί κουβάλησαν και το USS Mount Whitney του 6ου Αμερικανικού Στόλου στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

Η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney βρίσκεται στα νερά του Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη και... παρακολουθεί τη ΔΕΘ.

Το USS Mount Whitney (LCC 20), η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου είναι ένα από τα πλέον εξελιγμένα πολεμικά πλοία C4I.Το πλοίο τέθηκε σε υπηρεσία το 1971 και μετράει αρκετές συμμετοχέςι σε επιχειρήσεις στον Ατλαντικό, τη Μεσόγειο, την Καραϊβική, τον Ινδικό, καθώς και στο Κέρας της Αφρικής.

Έχει μήκος 189μ., πλάτος 33 μέτρα και εκτόπισμα 18.400 τόνων, πλήρους φορτίου. Μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 23 κόμβων, φέρει έναν ιδιαιτέρως προηγμένο εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών και μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια και ταχύτητα δεδομένα σε κάθε μέρος της Γης.

Το πλήρωμά του αποτελείται από 150 υπαξιωματικούς, 12 αξιωματικούς και 150 άτομα πολιτικό προσωπικό.

Η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου πλέει στη ΘεσσαλονίκηΗ ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου πλέει στη ΘεσσαλονίκηΗ εικόνα του πλοίου εντυπωσιάζει Η εικόνα του πλοίου εντυπωσιάζει Οι περαστικοί σταματούν και το χαζεύουν Οι περαστικοί σταματούν και το χαζεύουν Δεν είναι λίγοι αυτοί που βγάζουν το πολεμικό πλοίο φωτογραφίες Δεν είναι λίγοι αυτοί που βγάζουν το πολεμικό πλοίο φωτογραφίες

 

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications